Έχω μεγάλη αδυναμία στους πόντιους. Η σχολή γραφιστικής που φοίτησα ήταν στο Κιλκίς. Μια πόλη με πόντιους. Και αν δεν κάνω λάθος μόνο με πόντιους! Με δυσκόλευε λίγο το γεγονός ότι οι νέοι εκεί μιλούσαν και ποντιακά αναμεταξύ τους και εγώ δεν καταλάβαινα τίποτα! Τους αγάπησα όμως πολύ και είναι μια περίοδος της ζωής μου που θυμάμαι πάντα με νοσταλγία και αγάπη.

 

Όταν ξεκίνησα στην σχολή, η σπιτονοικοκυρά μου ήταν καυκάσια. Η κυρία Άννα με τα υπέροχα πισία της! Με ρωτούσε κάθε φορά «Με τυρί Ρία μου ή με πατάτα;». Απορώ γιατί με ρωτούσε… με τυρί φυσικά!

Στα μπουγατσατζίδικα θυμάμαι είχαν μπουγάτσα αλλά είχαν πάντα και απολαυστικά μεγάλα πιροσκί και πισία. Και εγώ ως κλασική λιχούδα τα τιμούσα ιδιαίτερα.

Μετά από μερικά χρόνια ήρθα στις Σέρρες. Έπιασα δουλειά το τυπογραφείο του κυρίου Αιμίλιου, το Typographic. Κάθε φορά που ερχόταν επίσκεψη από τα Πορόια η μαμά της αφεντικίνας μου, της Τούλας, μας έφερνε ένα τάπερ με πιροσκί. Όλοι παρατούσαμε την δουλειά και πέφταμε με τα μούτρα στο τάπερ.

Σήμερα είχα κάποιες δουλείες στην αγορά. Άργησα να ανοίξω το γραφείο. Πέρασα και από την φίλη μου την Φλώρα να πάρω ένα δωράκι για ένα πάρτι που έχουμε το Σαββατοκύριακο. «Περίμενε να σε κεράσω κάτι… μην φύγεις ακόμα» μου λέει. Και με πάει στο δίπλα ακριβώς μαγαζί.

Εκεί η Βικτώρια, μόλις έβαζε στο τηγάνι κάτι για μένα. «Παρήγγειλα πισία να δοκιμάσεις!» μου λέει η Φλώρα. Άμα οι φίλοι σου σε αγαπάνε, έτσι είναι… τις ξέρουν τις αδυναμίες σου!!!

 

 

Πεντανόστιμο, ζεστό, με το τυράκι του να λιώνει και μάλιστα χωρίς λάδι!!! (Σημαντικό το λάδι… ο διαιτολόγος μου έχει μεγάλες προσδοκίες από μένα αυτήν την εβδομάδα) Τι να σας λέω τώρα… Απολαυστικότατο!!!

Όταν λοιπόν θέλετε να κάνετε μια στάση να πιείτε ένα καφεδάκι και να τσιμπήσετε κάτι για πρωινό ή για γλυκάκι,  το VIKTORIA / HANDAMADE CAUCASIAN TASTES είναι η πρότασή μου!!!

 

Καλές δουλειές Βικτώρια!!!

 

υ.γ. Δέν υπάρχει ακόμα facebook ή website... αλλά θα το βρείτε στην οδό Εμ. Ανδρόνικου στις Σέρρες!!!

Login Form

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Serrebrity

Διεύθυνση: Ιουστινιανού 8, Σέρρες

Τηλ.: 2321307662
 
KARPOUZAKIS • ART & GRAPHIC DESIGN