Glikeria

 

 

 

Κατά καιρούς σας προτείνω διάφορα… αυτό όμως είναι ένα προϊόν που το λάτρεψα!!! Από τότε που δοκίμασα την κρέμα βαλσαμικού με αρώνια, από την εταιρεία VASILAKOS, δεν μπορώ να βάλω άλλη κρέμα βαλσαμικού στις σαλάτες μου! Πιο σύκο, πιο πορτοκάλι, πιο ρόδι… Έχω δοκιμάσει διάφορα. Η αρώνια όμως δίνει μια άλλη γλυκόξινη γεύση, που τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί της.

 

 

 

Έχω μεγάλη αδυναμία στους πόντιους. Η σχολή γραφιστικής που φοίτησα ήταν στο Κιλκίς. Μια πόλη με πόντιους. Και αν δεν κάνω λάθος μόνο με πόντιους! Με δυσκόλευε λίγο το γεγονός ότι οι νέοι εκεί μιλούσαν και ποντιακά αναμεταξύ τους και εγώ δεν καταλάβαινα τίποτα! Τους αγάπησα όμως πολύ και είναι μια περίοδος της ζωής μου που θυμάμαι πάντα με νοσταλγία και αγάπη.

 

 

 

Πάντα όταν ταξιδεύω με πιάνει ένα άγχος. Από το προηγούμενο βράδυ που φτιάχνω βαλίτσες και σκέφτομαι αν έχω πάρει όσα χρειαζόμαστε ή αν έχω αφήσει καμία εκκρεμότητα. Απλά αυτή τη φορά ταξιδεύω μόνη. Βέβαια αφήνω τα παιδιά σε καλά χέρια και ταξιδεύω για έναν υπέροχο λόγο… αλλά όπως και να έχει…

Έχω άγχος γιατί σε λίγες ώρες η αδερφή μου, η Ντεπούλα μου, θα γίνει μανούλα. Γιατί θα έρθει στο κόσμο η ανιψιά μου! Είναι αρκετά στρεσαρισμένη και προσπαθώ να είμαι ψύχραιμη εγώ, αλλά ξέρετε τώρα… πολλές σκέψεις τριγυρίζουν στο μυαλό μου. Θα γεννήσει… πως θα γεννήσει; Πότε θα γεννήσει; Θα πονέσει; Θα πάνε όλα καλά; Ούτε όταν πήγαινα εγώ να γεννήσω δεν είχα τόσο άγχος!

 

 

 

Πως περάσατε το Πάσχα; Φάγατε; Ήπιατε; Χορέψατε; Εμείς πρωί πρωί πήγαμε μια επίσκεψη στο νοσοκομείο μιας και η παιδίατρος, σαν άνθρωπος και αυτή, δύσκολα θα την βρίσκαμε στο ιατρείο. Με το καλημέρα, που λέτε, παρατηρούμε ότι ο λαιμός του μωρού μας είναι πρησμένος από την μία πλευρά. Τρομάξαμε, όπως ήταν φυσικό και φύγαμε αμέσως για νοσοκομείο. Εκεί μια νέα, αλλά πολύ συμπαθητική γιατρός μας είπε ότι πιθανόν να ναι από ιωσούλα. Όμως για να είναι σίγουρη μας ζήτησε να πάρει αίμα από το 18 μηνών γιο μας. Κλάμα… δεν περιγράφω άλλο!

 

 

Ένας πανικός, μια ειρωνεία, ένας εκνευρισμός, μια ευκαιρία για «να χαμε να λέγαμε» το θέμα της πλαστικής σακούλας. Ένα μέτρο που η κυβέρνηση αποφάσισε για να ξυπνήσει την οικολογική μας συνείδηση, σύμφωνα πάντα με ευρωπαϊκές οδηγίες. Πάνω από 35 χώρες ανά τον κόσμο έχουν απαγορεύσει πλήρως τη χρήση πλαστικής σακούλας. Ε, ήρθε και η σειρά μας.

 

 

Καθημερινότητα… σχολείο και δουλειά… Αυτό σημαίνει πρωινό ξύπνημα και τρέξιμο με το που ανοίγει το μάτι. Σήκω, πλύσου, ντύσου… ετοίμασε ρούχα, τσάντα και κολατσιό και ξύπνα τον Αλέξανδρο, που φέτος πάει Β’ Δημοτικού. Μια από τα ίδια για τον Σπυράκο που μόλις χρόνισε και πάει βρεφικό. Γρήγορο περπάτημα στον δρόμο, να προλάβουμε το σχολικό για τον βρεφικό και το κουδούνι στο δημοτικό. Και μετά γραφείο… εργασία και χαρά μέχρι να έρθει η ώρα να τους παραλάβω. Επιστροφή σπίτι, μαγείρεμα, διάβασμα με τον μεγάλο. Δραστηριότητες το απόγευμα ή δουλειά στο γραφείο. Σπίτι ξανά, λίγο παιχνίδι με το μπαμπά και ο καθένας στα κρεβάτια του…  Σας κούρασα; Η αλήθεια είναι ότι κουράζομαι και εγώ μόνο που το σκέφτομαι. Πως περνάει το 24ωρο έτσι ρε παιδιά; Την εβδομάδα προσαρμογής (με αρκετό κλάμα, αγκαλίτσες παρηγοριάς και τύψεις για το μωράκι μου), είχα και βοήθεια την πεθερά μου στο σπίτι. Που καθάριζε, μαγείρευε κλπ κλπ… τώρα όμως…  τρέχα Ρία … τρέχα!!!

 

Τα πάντα είναι δανεικά… μου είπε ένας φίλος από τα παλιά. Είναι άραγε; σκέφτηκα… Στα 36 μου πλέον μπορώ να πω ότι, κατά κάποιο τρόπο, το σύμπαν πάντα συνωμοτεί και σου στέλνει καλό, όταν έχεις κάνει καλό και κακό, όταν έχει κάνει κάτι κακό! Σίγουρα σας έχει συμβεί και εσάς.

Login Form

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Serrebrity

Διεύθυνση: Ιουστινιανού 8, Σέρρες

Τηλ.: 2321307662
 
KARPOUZAKIS • ART & GRAPHIC DESIGN