Glikeria

 

 

 

Πως περάσατε το Πάσχα; Φάγατε; Ήπιατε; Χορέψατε; Εμείς πρωί πρωί πήγαμε μια επίσκεψη στο νοσοκομείο μιας και η παιδίατρος, σαν άνθρωπος και αυτή, δύσκολα θα την βρίσκαμε στο ιατρείο. Με το καλημέρα, που λέτε, παρατηρούμε ότι ο λαιμός του μωρού μας είναι πρησμένος από την μία πλευρά. Τρομάξαμε, όπως ήταν φυσικό και φύγαμε αμέσως για νοσοκομείο. Εκεί μια νέα, αλλά πολύ συμπαθητική γιατρός μας είπε ότι πιθανόν να ναι από ιωσούλα. Όμως για να είναι σίγουρη μας ζήτησε να πάρει αίμα από το 18 μηνών γιο μας. Κλάμα… δεν περιγράφω άλλο!

 

 

Ένας πανικός, μια ειρωνεία, ένας εκνευρισμός, μια ευκαιρία για «να χαμε να λέγαμε» το θέμα της πλαστικής σακούλας. Ένα μέτρο που η κυβέρνηση αποφάσισε για να ξυπνήσει την οικολογική μας συνείδηση, σύμφωνα πάντα με ευρωπαϊκές οδηγίες. Πάνω από 35 χώρες ανά τον κόσμο έχουν απαγορεύσει πλήρως τη χρήση πλαστικής σακούλας. Ε, ήρθε και η σειρά μας.

 

 

Καθημερινότητα… σχολείο και δουλειά… Αυτό σημαίνει πρωινό ξύπνημα και τρέξιμο με το που ανοίγει το μάτι. Σήκω, πλύσου, ντύσου… ετοίμασε ρούχα, τσάντα και κολατσιό και ξύπνα τον Αλέξανδρο, που φέτος πάει Β’ Δημοτικού. Μια από τα ίδια για τον Σπυράκο που μόλις χρόνισε και πάει βρεφικό. Γρήγορο περπάτημα στον δρόμο, να προλάβουμε το σχολικό για τον βρεφικό και το κουδούνι στο δημοτικό. Και μετά γραφείο… εργασία και χαρά μέχρι να έρθει η ώρα να τους παραλάβω. Επιστροφή σπίτι, μαγείρεμα, διάβασμα με τον μεγάλο. Δραστηριότητες το απόγευμα ή δουλειά στο γραφείο. Σπίτι ξανά, λίγο παιχνίδι με το μπαμπά και ο καθένας στα κρεβάτια του…  Σας κούρασα; Η αλήθεια είναι ότι κουράζομαι και εγώ μόνο που το σκέφτομαι. Πως περνάει το 24ωρο έτσι ρε παιδιά; Την εβδομάδα προσαρμογής (με αρκετό κλάμα, αγκαλίτσες παρηγοριάς και τύψεις για το μωράκι μου), είχα και βοήθεια την πεθερά μου στο σπίτι. Που καθάριζε, μαγείρευε κλπ κλπ… τώρα όμως…  τρέχα Ρία … τρέχα!!!

 

Τα πάντα είναι δανεικά… μου είπε ένας φίλος από τα παλιά. Είναι άραγε; σκέφτηκα… Στα 36 μου πλέον μπορώ να πω ότι, κατά κάποιο τρόπο, το σύμπαν πάντα συνωμοτεί και σου στέλνει καλό, όταν έχεις κάνει καλό και κακό, όταν έχει κάνει κάτι κακό! Σίγουρα σας έχει συμβεί και εσάς.

 

Είμαι και εγώ μία από αυτούς που σιχαίνομαι τις “αμερικανιές” που έχουμε υιοθετήσει στην καθημερινότητά μας και μου την σπάει η τάση να αποφεύγουμε το ελληνικό στοιχείο μας. Πράγμα βέβαια, που οκ, το καταλαβαίνω… σκατά τα έχουμε κάνει σαν κράτος, αλλά η ταυτότητά μας και το dna μας, ως χώρα, ως κουλτούρα είναι σημαντικό να διασωθεί. Αλλά είναι και κάτι συνήθειες ξενόφερτες που δεν με χαλάνε καθόλου. Όπως το baby shower! Τι είναι αυτό; 

 

 

Καλημέρα ή και καλή νύχτα…

Από χτες ξεκίνησα να γράφω αλλά με πρόλαβαν οι δουλειές και νυχτώσαμε…

Για πείτε μου, εσείς όταν ξυπνάτε τι κάνετε πρώτα απ’ όλα; Ελάτε τώρα, παραδεχτείτε το! Το πρωί όταν ξυπνάτε, από τα πρώτα πράγματα που κάνετε είναι να δείτε τι υπάρχει στο facebook ή στο email σας!; Μέσα έπεσα; Ε αφού το κάνω και εγώ!

 

Φθινόπωρο 2015

Αυτό το κείμενο όλο το αναβάλω. Έλεγα πως θα κάτσω να το γράψω και θα βάλω σε μια σειρά τις σκέψεις μου, όταν θα τελειώσει το καλοκαίρι. Αλλά είτε το θέλω, είτε όχι, ήρθε ο καιρός και μάλιστα είναι και βροχερός. Και να μαι τώρα μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή μου με ζακετούλα και κάλτσες …

Login Form

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Serrebrity

Διεύθυνση: Ιουστινιανού 8, Σέρρες

Τηλ.: 2321307662
 
KARPOUZAKIS • ART & GRAPHIC DESIGN