Τα βότανα, έχουν μια πολύ βαθιά ιστορία που χάνεται ανά τους αιώνες. Ως βότανα θεωρούνται τα φυτά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στην καθημερινή μας μαγειρική αλλά και στην ιατρική. Για να πάρει ένα φυτό τον χαρακτηρισμό του βοτάνου, θα πρέπει ο βλαστός που βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια της γης να μην έχει την μορφή ξύλου.

 

Τα βότανα, είναι ο πιο διαδεδομένος φυσικός τρόπος αντιμετώπισης διαφόρων παθήσεων του οργανισμού αλλά και θωράκισης του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Είναι ένα δώρο που μας προσφέρει απλόχερα η φύση εδώ και πολλά χρόνια.

Σήμερα η χρήση των βοτάνων ως εναλλακτική μέθοδος θεραπείας αλλά και στην συμβατική ιατρική, είναι αρκετά διαδεδομένη. Πέρα από τον εμπλουτισμό της μαγειρικής, τα βότανα μπορούν να βοηθήσουν αρκετά στην πνευματική μας ανάπτυξη αλλά και στην διατήρηση της σωματικής μας υγείας. Ο δυτικός πολιτισμός ολοένα και επιστρέφει πιο κοντά στην χρήση των βοτάνων ως συμπληρωματική μέθοδο θεραπείας, ανακτώντας έτσι το «χαμένο έδαφος» πολλών ετών.

Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, 5:00 θα γίνει 3ωρη ημερίδα για τα βότανα και θα απαντηθούν τα κύρια ερωτήματα σε όποιον θέλει να καλλιεργήσει, συλλέξει και χρησιμοποιήσει για δική του χρήση και όχι μόνο, ελληνικά βότανα. Εισηγήτρια είναι η κα Στέλλα Γκουδίνογλου, που παρασκευάζει εδώ και πολλά χρόνια, φυσικά προϊόντα με βότανα.  Δημιουργίες της έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις ανά την Ελλάδα.  Είναι μέλος της Ένωσης Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών Ελλάδας και της ΚοινΣΕπ «Άρωμα Ολύμπου»

 

 

 

ΚοινΣΕπ ΩΡΕΣ: Αμύντα 1 Σέρρες

Κόστος συμμετοχής 20€. θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. 

Πληροφορίες/δηλώσεις συμμετοχής: 2321181271 & 6974828241 

Login Form

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Serrebrity

Διεύθυνση: Ιουστινιανού 8, Σέρρες

Τηλ.: 2321307662
 
KARPOUZAKIS • ART & GRAPHIC DESIGN