«Τα βιβλία θα καταργηθούν με την διάδοση του διαδικτύου και των ebooks.» Ή κάτι τέτοιο έλεγαν όταν ξεκίνησαν να υπάρχουν τα ηλεκτρονικά βιβλία και έπειτα τα tablet.

Γιατί κάποιος να αγοράσει βιβλία; Ευτυχώς το παραπάνω σενάριο διαψεύστηκε. Σαφώς υπήρξε κάποια σοβαρή μείωση στην παραγωγή τους. Παράλληλα όμως υπήρξε και ακόμη πιο συνειδητοποιημένη επιλογή γιατί να αγοράσεις ένα βιβλίο. Και βλέπεις ένα βιβλίο! Είτε σε μια βιτρίνα βιβλιοπωλείου είτε στο διαδίκτυο. Μαθαίνεις λίγα για αυτό και αποφασίζεις να το αγοράσεις. Πολλά μπορούν να συμβούν μετά! Να σου αρέσει! Να σου αρέσει όχι και πολύ αλλά να το διαβάσεις μέχρι τέλους. Να μην το διαβάσεις μέχρι τέλους. Να το διαβάσεις λίγο από εδώ, λίγο από εκεί, μήπως πειστείς ότι σου αρέσει (χλωμό να συμβεί…). Απλώς να μην το ξαναπιάσεις ποτέ. Ή να το έχεις λατρέψει τόσο που να το διαβάσεις ξανά. ΄Η να πάρεις ένα ίδιο να χαρίσεις στην κολλητή σου! Όποια και να είναι η σχέση σου με το βιβλίο, ήρθε η ώρα και οι Σέρρες να ξεκινήσουν τα ΒιβλιοBazzar. Τι είναι αυτά; Είναι παζάρια βιβλίων που είτε τα κάνει κάποιος εκδοτικός οίκος, είτε κάποιο βιβλιοπωλείο είτε ιδιώτες. Όταν τα κάνουν οι δυο πρώτοι, μπορείς να πας και να αγοράσεις βιβλία είτε παλαιότερων εκδόσεων, είτε κάποια που έχουν πολλά αντίτυπα, και άλλα. Όταν το κάνουν ιδιώτες τότε έχουν την μορφή ανταλλακτικού παζαριού/ swap bazzar χωρίς χρηματικές συναλλαγές.

 

Ένα ανταλλακτικό παζάρι βιβλίων διοργανώνεται για 1η φορά στην πόλη των Σερρών από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΩΡΕΣ την Τετάρτη 5 Ιουνίου 6-9 το απόγευμα και την Πέμπτη 10-2 το πρωί.

 

 

Μπορεί κάθε ένας να φέρει έως 10 βιβλία λογοτεχνίας, ποίησης και παιδικά βιβλία (όχι εγκυκλοπαίδειες, όχι περιοδικά, όχι εκπαιδευτικά) και να πάρει ως 10. Δηλαδή, όσα θα φέρει τόσα θα πάρει! Ευκαιρία να φέρετε τα βιβλία που θέλετε να μοιραστείτε με άλλους και να πάρετε νέα!

Login Form

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Serrebrity

Διεύθυνση: Ιουστινιανού 8, Σέρρες

Τηλ.: 2321307662
 
KARPOUZAKIS • ART & GRAPHIC DESIGN