Είναι το πιο όμορφο δαχτυλίδι που θα φορέσει ποτέ μια γυναίκα, ακόμα και αν είναι το πιο απλό και διακριτικό που έχει φτιαχτεί ποτέ. Η βέρα δεν χρειάζεται να είναι φορτωμένη με πολύτιμες πέτρες, ούτε να είναι σχεδιασμένη με πρωτότυπο και ξεχωριστό τρόπο. Και μόνο το γεγονός πως συμβολίζει την αιώνια ένωση δύο ανθρώπων και την αγάπη που τρέφουν ο ένας για τον άλλον, είναι αρκετό για να την κάνει το πιο σημαντικό και αγαπημένο δαχτυλίδι κάθε γυναίκας. Πέρα από την γνωστή σημασία της, όμως, λίγοι ξέρουν την πραγματική ιστορία της βέρας και τον λόγο που επιλέχθηκε ως το κατ' εξοχήν γαμήλιο κόσμημα.

 

Οι πρώτοι που άρχισαν να φορούν βέρες ήταν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, οι οποίοι και ξεκίνησαν την παράδοση της βέρας. Η βέρα για αυτούς ήταν ένα σύμβολο ατελείωτης αγάπης, καθώς το σχήμα του δαχτυλιδιού δεν έχει αρχή ούτε τέλος, όπως ακριβώς και η αγάπη που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στο ζευγάρι για να αποφασίσει να παντρευτεί.

Στην πορεία, η βέρα άρχισε να φτιάχνεται από χρυσάφι, το οποίο αντιπροσώπευε την αγνότητα. Κατά την περίοδο του Μεσαίωνα στην Αγγλία, τα ζευγάρια φορούσαν τη βέρα στο τρίτο δάχτυλο του αριστερού τους χεριού, και όχι στο δεξί όπως σήμερα, καθώς πίστευαν πως οι φλέβες του αριστερού χεριού οδηγούν κατευθείαν στην καρδιά. Έτσι, φορώντας το δαχτυλίδι στο συγκεκριμένο δάχτυλο, το ζευγάρι ένωνε τις καρδιές του σε μία.

Στη χριστιανική παράδοση, οι βέρες εμφανίζονται γύρω στα 860 μ.Χ, αλλά δεν είχαν καμία σχέση με το απλό, χρυσό δαχτυλίδι που ξέρουμε σήμερα. Ήταν διακοσμημένα με ανάγλυφα περιστέρια, πιασμένα χέρια, λύρες και διάφορα άλλα σύμβολα της αιώνιας αγάπης και αφοσίωσης. Η εκκλησία αποκάλεσε αυτά τα δαχτυλίδια «παγανιστικά» και ζήτησε να απλοποιηθούν. Μέχρι τον 13ο αιώνα, οι βέρες είχαν μορφή παρόμοια με τη σημερινή. Η εκκλησία θεωρούσε ότι η νέα λιτότητα της βέρας αναδείκνυε τον πνευματικό δεσμό του ανδρόγυνου, καλύτερα από τα φανταχτερά, παγανιστικά σύμβολα. Βέρα στο δεξί Οι Ρωμαίοι τις φορούσαν στο τέταρτο δάχτυλο του αριστερού χεριού, επειδή πίστευαν ότι από εκεί περνάει φλέβα, που πάει κατευθείαν στην καρδιά. Είχαν, μάλιστα, δώσει στη φλέβα αυτή το όνομα «Vena Amoris», δηλαδή φλέβα της αγάπης. Με την έλευση του χριστιανισμού, επικράτησε το δεξί χέρι. Το τέταρτο δάχτυλο παρέμεινε. Τα τρία πρώτα δάχτυλα ήταν αφιερωμένα στην Αγία Τριάδα, και το τέταρτο στον σύζυγο.

 

 

 

GEFO jewellery

Η βέρα σας! Πολύτιμη και μοναδική ! 
Δείτε όλη τη νέα συλλογή στο κατάστημά μας και εμείς θα σας βοηθήσουμε να διαλέξετε αυτή που σας ταιριάζει περισσότερο!!!
- Αναζητήστε την συλλογή στο κατάστημα μας, Δ. ΦΛΩΡΙΑ 4, Σέρρες - τηλ.  23210 27186, 694 526 7583.
- Αποστολές σε όλη την Ελλάδα – Στείλτε μήνυμα στο inbox της σελίδας GEFO jewellery

Login Form

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Serrebrity

Διεύθυνση: Ιουστινιανού 8, Σέρρες

Τηλ.: 2321307662
 
KARPOUZAKIS • ART & GRAPHIC DESIGN