Το μεγαλύτερο λιμάνι της Θράκης σάς υποδέχεται με τον φάρο του, στην πρώτη ευρωπαϊκή πόλη που συναντάτε με την άφιξή σας στην Ελλάδα. Μεταξύ Ασίας, Μεσογείου και Βαλκανίων ένα κέντρο διαμετακομιστικού εμπορίου. Εδώ σταματούν όλοι, εδώ θα σταματήσετε και εσείς. Τίποτα πια δεν θυμίζει το γραφικό ψαροχώρι του 19ου αιώνα. Τώρα οι δρόμοι είναι φαρδείς, η ρυμοτομία άψογη, η παραλία γεμάτη ταβέρνες, εστιατόρια, μπαρ και πολυτελή ξενοδοχεία – ένας προορισμός διακοπών που μπορεί να ικανοποιήσει κάθε πιθανή ανάγκη σας. Λίγο έξω από την πόλη, κάποιοι άλλοι «ταξιδιώτες» της ορνιθοπανίδας απολαμβάνουν το μοναδικό οικοσύστημα του ποταμού Έβρου.Το σήμα κατατεθέν της Αλεξανδρούπολης: ο φάρος 
27 μέτρα ύψος, 6 όροφοι με πέτρινα σκαλοπάτια, φως ακτίνας 23 μιλίων... Δύσκολο να μην προσέξει κανείς τον επιβλητικό φάρο που στέκει στο λιμάνι από το 1880, ένα από τα αξιοθέατα που δεσπόζουν στην πόλη. Ακούραστος, ρίχνει το φως του σε θάλασσα και στεριά, κρατώντας ακόμη στους ναυτικούς χάρτες ζωντανό το παλιό όνομα της Αλεξανδρούπολης: Δεδέ-Αγάτς.

 

Το Δέλτα του Έβρου: Ταξίδι-σταθμός για τους ιπτάμενους

«επισκέπτες» 
Ένας πίνακας ζωγραφικής, φτιαγμένος από τη φύση με χρώματα Ελλάδας. Στο Δέλτα του Έβρου, θα ζήσετε μία από τις δυνατότερες φυσιολατρικές εμπειρίες. Γλυκό και αλμυρό νερό ανακατεύονται στην παλέτα της πλάσης, για να δημιουργήσουν έναν βιότοπο μοναδικής αξίας ως καταφύγιο για μεγάλους πληθυσμούς υδρόβιων πουλιών, αλλά και ζωτικό χώρο συγκέντρωσης και ανάπαυσης. 300 από τα 400 είδη πουλιών της Ελλάδας περνούν από εδώ, ενώ στον ποταμό Έβρο έχουν βρεθεί 46 είδη ψαριών, 7 είδη αμφίβιων, 21 είδη ερπετών και περισσότερα από 40 είδη θηλαστικών.

 

Το δάσος της Δαδιάς: Ανακαλύψτε την άγρια φύση της Ελλάδας 
Τι και αν είναι 60 χιλιόμετρα έξω από την Αλεξανδρούπολη; Το δάσος της Δαδιάς θα σας ανταμείψει με χίλιες εικόνες κατά το ταξίδι σας στην Αλεξανδρούπολη. Εδώ μπορεί να δείτε μαυρογύπες και όρνια, χρυσαετούς, βασιλαετούς και αετογερακίνες να ανοίγουν τα πλούσια φτερά τους από πάνω σας. Αυτό είναι το δάσος της Δαδιάς: ένα οικολογικό καταφύγιο που φιλοξενεί στην προστατευόμενη περιοχή των 72.000 στρεμμάτων του πολλά και σπάνια αρπακτικά και ερπετά.

 

Η ακριτική Παναγία Κοσμοσώτειρα 
Δίπλα στη γέφυρα που χαράζει τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, η αρχιτεκτονική συναντά την πίστη στο μοναδικό ναό της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας. Το σημαντικό εκκλησιαστικό μνημείο βρίσκεται στις Φέρες (αρχαία Βήρα), μαζί με τα λιγοστά ερείπια της ομώνυμης μονής. Χτίστηκε στα μέσα του 12ου αιώνα και αποτελεί λαμπρό δείγμα βυζαντινής ναοδομίας – και φυσικά σημαντικό αξιοθέατο της περιοχής.


Τα ιαματικά λουτρά του Έβρου
Αν έχετε όρεξη για ιαματικά λουτρά, κάνετε μια στάση στην Τραϊανούπολη. Σε αυτήν την αιώνια πηγή ευεξίας η ιστορία μιλάει από μόνη της: το θολωτό πλινθόκτιστο οικοδόμημα της Χάνας δείχνει πως ήταν ένας ξενώνας για τους οδοιπόρους του 14ου αιώνα. Προσέξτε τις σωληνώσεις στους τοίχους: κάποιοι είχαν ανακαλύψει το καλοριφέρ από τότε!

 

Ταξίδι στη σπηλιά του Κύκλωπα 
Στο σημερινό λιμανάκι της Μάκρης μπορείτε να δείτε ακόμα μία σπηλιά Κύκλωπα από τις πολλές που υπάρχουν στην Ελλάδα.

 

Ένα αρχαίο σύστημα κλιματισμού 

Στον Έβρο, στην αρχαία παραθαλάσσια πόλη της Μεσημβρίας Ζώνης (7ος αι. π.Χ.) οι κάτοικοι, έθαβαν κανάτια κάτω από τη σάλα του σπιτιού, που λειτουργούσαν σαν σύστημα κλιματισμού.

 

 

Οι παραλίες της Αλεξανδρούπολης

Η Αλεξανδρούπολη διαθέτει 25 χιλιόμετρα ακτογραμμής και μπορεί να καλύψει τις ανάγκες κάθε ταξιδιώτη. Θα βρείτε πολύβουες παραλίες με εύκολη πρόσβαση και όλες τις ανέσεις καθώς και μεγάλες παραλίες σε γειτονικά χωριά, ενώ δεν λείπουν και οι μικρότερες και γραφικότερες παραλίες με πλούσια βλάστηση που φτάνει μέχρι την ακτή. Όταν αναφερόμαστε στις παραλίες της Αλεξανδρούπολης δεν μπορούμε να παραλείψουμε τη μαγική θέα που όλες προσφέρουν προς τη Σαμοθράκη που μοιάζει σαν ένας βράχος που αναδύθηκε από τη θάλασσα και ντύνει ιδανικά τη θέα προς το Θρακικό πέλαγος.

 

Παραλία Δημοτική Πλάζ Αλεξ/πολης

Πολύβουη παράλια που απέχει λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από το κέντρο της πόλης. Παρέχει όλες τις ανέσεις όπως ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες και μπαρ καθώς και το Καμπινγκ Αλεξανδρούπολης, ένα παρακείμενο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και ενός θερινού κινηματογράφου.

 

Παραλία Κυανή Ακτή

Κρυστάλλινα νερά και πολλές ανέσεις, απέχει λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από το χωριό Μάκρη. Εύκολη πρόσβαση από την Αλεξανδρούπολη με το τοπικό λεωφορείο. Στην Κυανή Ακτή θα βρείτε το διάσημο Ammo Ammo restaurant για φαγητό και καφέ / ποτό.

 

Παραλία Αγία Παρασκευή

Κοσμική παραλία που προσφέρεται για θαλάσσια σπορ, καφέ και ποτό κάθε ώρα της ημέρας και της νύχτας. Η Αγία Παρασκευή αποτελεί οικισμό του χωριού Μάκρης.

 

Παραλία Δικκέλων-Μεσημβρίας

 

Μεγάλη παραλία που εκτείνεται σχεδόν από την Ζώνη Αρχαίας Μεσημβρίας μέχρι και την παραλία της Αγίας Παρασκευής Μάκρης. Περιλαμβάνει κάμπινγκ καθώς και τους οικισμούς με εξοχικές κατοικίες, Δικκέλων και Μεσημβρίας. Απέραντη αμμουδιά με καθαρή θάλασσα και ελαιώνες που φτάνουν μέχρι την ακτή

 

 

 

NEFELI HOTEL

 

 

Stamatina's Luxury Apartments

 

 

Ενοικίαση Γκαρσονιέρας στην Ν. Χιλή

Τηλ.6949441900

 

Login Form

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Serrebrity

Διεύθυνση: Ιουστινιανού 8, Σέρρες

Τηλ.: 2321307662
 
KARPOUZAKIS • ART & GRAPHIC DESIGN