Πριν μερικά χρόνια  είχα διαβάσει το εξής: «Κάποιοι λένε ότι οι φίλοι φαίνονται στα δύσκολα. Άλλοι ότι οι φίλοι φαίνονται στα εύκολα. Εγώ πιστεύω ότι οι φίλοι απλά φαίνονται». Και συμφωνώ απόλυτα.

 

Οι φίλοι φαίνονται στα δύσκολα: Με το να είναι δίπλα σου και  να σε στηρίζουν στις δύσκολες στιγμές…..Να σου πουν ένα καλό λόγο, να σε πάρουν μια αγκαλιά, να σε βοηθήσουν να «σηκωθείς» και όχι να εξαφανιστούν…Καλά όλα αυτά και μακάρι όλοι να έχουμε τέτοιους ανθρώπους δίπλα μας….δεν υπάρχει όμως η πιθανότητααυτή η συμπεριφορά να οφείλεται στην ικανοποίησή τους για αυτό που περνάς ? ‘Η στο ότι αισθάνονται καλύτερα για τον εαυτό τους? Επειδή είναι σε καλύτερα φάση από εσένα?Το να προσποιείται κάποιος ότι λυπάται μαζί σου είναι εύκολο. Στην λύπη δεν υπάρχει φθόνος.…. Σκεφτείτε το…

Οι φίλοι φαίνονται στα εύκολα:Στα εύκολα φαίνεται αν χαίρονται ή αν σε ζηλεύουν. Εγώ αυτό πιστεύω…Δύσκολα προσποιείσαι ότι χαίρεσαι με την χαρά του άλλου. Όπως είχε πει και ο Αισχύλος : λίγοι άνθρωποι το έχουν στην φύση τους να τιμούν χωρίς φθόνο τον ευτυχισμένο φίλο τους. Και στην χαρά φαίνεται ο φίλος…..στην φάση που όλα σου πηγαίνουν καλά, είσαι ευτυχισμένη και ενθουσιασμένη επειδή π.χ. πήρες πτυχίο, ή αυτοκίνητο, ή παντρεύεσαι….παρατήρησε…είναι εκεί?χαίρεται πραγματικά? Ή ζηλεύει για αυτό που έχεις εσύ και όχι αυτός?

Έχω δει και στα καλά «φίλους» και στα δύσκολα.

Δεν ξέρω κατά πόσο έχω καταφέρει σε προσωπικό επίπεδο να είμαι εντάξει απέναντι στις φίλες μου….. Ξέρω όμως ότι προσπάθησα γι’ αυτό. Έκανα λάθη, που στην πορεία προσπάθησα να διορθώσω….Με κάποιες τα κατάφερα, με κάποιες όχι. Αλλά δεν με πειράζει….καλή καρδιά.Αυτοί που με ξέρουν με συγχωρούν κιόλας. Άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος…..

Δεν είμαι από τους ανθρώπους που έχουν πολλούς φίλους….Έχω όμως επιλέξει ανθρώπους που μ αρέσει να περνάω τονελάχιστο πλέον  ελεύθερο χρόνο μου μαζί τους. Και η αλήθεια είναι ότι δεν είναι φίλοι παιδικοί, από παλιά. Είναι φίλοι που τους ξέρω 10 και  5 και 3 χρόνια, έχω περάσει όμως τόσα μαζί τους που είναι σαν να τους έχω χρόνια.

Με εκνευρίζουν οιάνθρωποι που μόνο γκρινιάζουν και  κλαίγονται και  μιλάνε αρνητικά για όλους και για όλα.Και δεν ακούς ούτε έναν καλό λόγο από το στοματάκι τους….Και κοιτάνε μόνο την πάρτη τους…Και φυσικά κάθε μα κάθε φορά έχουν δίκιο κι εσύάδικο….Όλοι έχουμε προβλήματα αλλά γι’ αυτό έχουμε και τις παρέες μας. Για να ξεφεύγουμε από αυτά….Όχι να δημιουργούμε κι άλλα…. Ούτε μας φταίει ο κόσμος που έχουμε προβλήματα…. Μάλλον λείπει η αυτογνωσία από αυτούς τους ανθρώπους….. και η προσωπική ευτυχία θα τολμήσω να πω…..

Επίσης η υπομονή μου έχει περιοριστεί υπερβολικά. Λόγω ηλικίας? Λόγω καταστάσεων? Δεν ξέρω….Δεν έχω καθόλου υπομονή με όποιον δεν αξίζει την υπομονή μου. Δεν έχω πλέον την υπομονή που είχα τόσα χρόνια να ανέχομαι καταστάσεις και συμπεριφορέςμόνο και μόνο για να μην στεναχωρήσω τον άλλον.. « Έχω χάσει τη θέληση να ικανοποιώ εκείνους στους οποίους δεν αρέσω, να αγαπάω εκείνους που δεν με αγαπούν και να χαμογελάω σε εκείνους που δεν μου χαμογελούν...»Παλιότερα ήμουν από αυτούς τους ανθρώπους που λέγανε μόνο ναι…..ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!Και αυτό βόλευε  πολλούς…..Δεν στεναχωριόντουσαν, έκαναν το δικό τους κι εγώ ήμουν το κορόιδο…Για να μην το πω αλλιώς…..Όλοι όμως κάποια στιγμή φτάνουμε στα όριά μας…εγώ άργησα λίγο αλλά κατάφερα να τα φτάσω…!!Τουλάχιστον τώρα μπορώ και ξεχωρίζω τι άνθρωπο έχω απέναντι μου, ποιος είναι ο σκοπός του και τι μπορεί να «δώσει».Και επειδή δεν είμαι μόνηαλλά έχω οικογένεια (οπότε λίγο και πολύτιμο ελεύθερο χρόνο) έγινα επιλεκτική…..Θα βρεθώ για καφέ με έναν άνθρωπο από τον οποίο έχω να «πάρω»μόνο καλά πράγματα, έναν άνθρωπο που θα με κάνει να ξεχαστώ και να γελάσω. Έναν άνθρωπο που δεν φοβάμαι να του πω και την παραμικρή χαζομάρα που έκανα ή που σκέφτηκα ή τις φοβίες που ίσως έχω….Γιατί ξέρω ότι δεν θα με κρίνει, δεν θα με κοροϊδέψει, δεν θα με εκμεταλλευτεί….Αυτό σημαίνει για μένα φιλία…..Μια σχέση ΑΓΑΠΗΣ και όχι ΑΝΑΓΚΗΣ….. Κάθε μέρα αποδεικνύουμε στους φίλους μας την αξία μας. Δεν χρειάζεται το κάνουμε μέσα από δύσκολες ή εύκολες καταστάσεις… Άλλωστε ουδέν κρυπτόν……Κάποια στιγμή όλα βγαίνουν στην επιφάνεια….

Και επειδή η ώρα πέρασε και είπα και πολλά……σας αφήνω με το εξής:

 

 

BOOK LIKE FRIENDS, SHOULD BE FEW WELL-CHOSEN

και σας αφιερώνω το "μέτρημα"...

 

 

Login Form

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Serrebrity

Διεύθυνση: Ιουστινιανού 8, Σέρρες

Τηλ.: 2321307662
 
KARPOUZAKIS • ART & GRAPHIC DESIGN