Το καλοκαιρινό τεύχος του ΜΕΤΑ magazinο κυκλοφορεί… ανανεωμένο, με εξαιρετικό αφιέρωμα και συνεντεύξεις, για τις γεύσεις των Σερρών και τους ανθρώπους που γνωρίζουν τι θα πει καλό φαγητό, πως παρασκευάζεται και πως μαγειρεύεται! Σε αυτό το τεύχος θα βρείτε επίσης συνταγές, προϊόντα που αγαπάμε να γευόμαστε, προϊόντα που έγραφαν και γράφουν τη «γευστική» ιστορία του τόπου των Σερρών.

 

Η Αναστασία Κουνούπη έγραψε…

« Ένα τεύχος, που μέσα στις σελίδες του θελήσαμε να δείξουμε την ομορφιά και την ποιότητα της σερραϊκής κουζίνας, που τόσος λόγος άλλωστε γίνεται γι' αυτήν.

 

Σερραϊκή γαστρονομία λοιπόν! Ένα τεύχος γεμάτο γεύσεις, από το χθες ως το τώρα, γεμάτο μνήμες από το αγνό παρελθόν, προτάσεις από το σήμερα, προϊόντα, χώρους και επαγγελματίες, που κάνουν τη διαφορά, πρόσωπα και γεύσεις που αφήνουν το σερραϊκό  αποτύπωμα εκτός ορίων νομού.

Σε αυτές τις σελίδες, θελήσαμε να αποδείξουμε πως φαγητό στις Σέρρες δεν είναι μόνο το σουβλάκι (που πολύ σεβόμαστε και αγαπάμε) αλλά και πολλές άλλες νοστιμιές, που μας χαρακτηρίζουν σαν τόπο και μας αναδεικνύουν προς τα έξω. Θελήσαμε να προβάλουμε την ποιότητα στις τοπικές γεύσεις, από την παραγωγή και τις πρώτες ύλες, ως το κουλούρι που τρώμε για πρωινό και τα πιάτα ενός εστιατορίου. 

Το θετικό είναι, πως έχουμε πολλούς λόγους να καμαρώνουμε την κουζίνα των Σερρών, τις γεύσεις, τα προϊόντα και τους ανθρώπους, γιατί βλέπουμε πως, μετά από τόσα χρόνια κρίσης, καταφέρνουν να επιβιώνουν με σθένος. Καμαρώνουμε και χαιρόμαστε που βλέπου-με να συνεχίζονται η παραγωγή, η αναζήτηση νέων πραγμάτων, η εξέλιξη, η καινοτομία, το μεράκι και το όραμα.

Το στενάχωρο είναι πως δεν καταφέραμε σε αυτό το τεύχος να συμπεριλάβουμε όλα όσα θα θέλαμε, αλλά επιφυλασσόμαστε για ένα επόμενο, με ακόμα περισσότερες σερραϊκές γεύσεις και ό,τι σχετικό τις  περιβάλλει.

Ιδού λοιπόν, η πρώτη δική μας προσέγγιση στην τοπική γαστρονομία και στις επιχειρηματικές και τις προϊοντικές  εκδοχές της. Πάρτε μια γεύση, από τις γεύσεις μας και μετά αφεθείτε στα χέρια του καλοκαιριού, κάντε δροσερά και αναζωογονητικά μπάνια, απολαύστε τους τόπους και τις κουζίνες που θα επισκεφτείτε. 

Με το καλό να ξαναβρεθούμε σε δύο μήνες, χορτάτοι από όλα τα όμορφα του ήλιου και της θάλασσας και με γεμάτες μπαταρίες που θα φορτίσουν το ξεκίνημα της νέας σεζόν.

 Να έχετε ένα καλό και νόστιμο καλοκαίρι!»

 

Δείτε όλο το τεύχος με ένα κλικ εδώ!

 

Login Form

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Serrebrity

Διεύθυνση: Ιουστινιανού 8, Σέρρες

Τηλ.: 2321307662
 
KARPOUZAKIS • ART & GRAPHIC DESIGN