Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο ανέβηκε σήμερα στο bovary.gr για την ημέρα της γυναίκας!

H Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας εδραιώθηκε το 1907, μετά από μια μεγάλη διαδήλωση γυναικών που δούλευαν στα εργοστάσια υφασμάτων στη Νέα Υόρκη.

Ήταν η εποχή που είχε ξεκινήσει η δημόσια συζήτηση σχετικά με τις συνθήκες εργασίας των γυναικών στον τομέα των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και το δικαίωμα ψήφου. Περίπου 15.000 γυναίκες που ασχολούνταν με την κλωστοϋφαντουργία διαδήλωσαν στη Νέα Υόρκη.

 

Οι διαδηλώτριες απαιτούσαν λιγότερες ώρες εργασίας, καλύτερες αμοιβές και δικαίωμα ψήφου. Ωστόσο, στο βιβλίο της για τα Σοσιαλιστικά Πρώτα της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας, η Τέμα Κάπλαν (1985) υποστηρίζει ότι αυτές οι διαδηλώσεις μπορεί να μην έχουν πραγματοποιηθεί και ότι ο μύθος τους δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Έναν αιώνα και κάποια χρόνια αργότερα, η Ημέρα αυτή φαίνεται ότι έχει χάσει το πολιτικό της μήνυμα. Η εμπορευματοποίησή της δίνει άλλη διάσταση και οι γυναίκες που αγωνίστηκαν μένουν στο περιθώριο. 
 
Το Bovary.gr επέλεξε να τιμήσει τους αγώνες των γυναικών, με έναν διαφορετικό τρόπο. Ζήτησε από την καλλιτέχνιδα Iρίνα Χατζηνικολάου, να σχεδιάσει 15 γυναίκες αλλιώς, αλλά και όπως ακριβώς είναι. Τα σκίτσα αυτά είναι υπέροχα ...

Διαβάστε περισσότερα και δείτε όλα τα σχέδια στο bovary.gr

Login Form

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Serrebrity

Διεύθυνση: Ιουστινιανού 8, Σέρρες

Τηλ.: 2321307662
 
KARPOUZAKIS • ART & GRAPHIC DESIGN