ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

 

Την πρωτοσυνάντησα στις Σέρρες περίπου στα μέσα του 2007 αλλά η τωρινή συνάντησή μας ήταν μακράν πιο ενδιαφέρουσα. Γυναίκα όλο δυναμισμό, με άποψη για τα πράγματα, άνθρωπος με «κοφτερή ματιά», ηθοποιός που καθηλώνει, με ερμηνείες ξεχωριστές και χαρακτηριστικές. Κάνει πάρα πολλά αυτήν την περίοδο, είναι προκομένη, πολυάσχολη και φοβερά αισιόδοξη για όσα συμβαίνουν γύρω και τριγύρω. Η ΚΥΡΙΑ Καλλιόπη Ευαγγελίδη είναι χρόνια τώρα αναπόσπαστο μέλος της σερραϊκής κοινωνίας και επιτρέψτε μου να την βάζω πολύ ψηλά λόγω της ποιότητας που έχει. 

 

Συνέντευξη :  Ιορδάνης  Ξανθόπουλος

  

 

Απόφαση ζωής η επιστροφή στις Σέρρες. Το μετάνιωσες ή εξακολουθείς να στηρίζεις αυτήν την επιλογή;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα και  όχι στις Σέρρες. Οι Σέρρες είναι η πατρίδα της μητέρας μου. Άρα, δεν τίθεται θέμα επιστροφής αλλά μιας απόλυτα συνειδητής απόφασης για τη οποία δεν μετάνιωσα στιγμή.

 

Σκηνοθετείς παραστάσεις (ΟΛΓΑ – Η ΓΙΑΓΙΑ), ερμηνεύεις ρόλους, διδάσκεις στις ερασιτεχνικές ομάδες των Σερρών και πολλά ακόμη. Διακρίνω φοβερή ενέργεια και ρωτώ πώς όλο αυτό αποζημιώνεται;

Σκηνοθέτησα και την παιδική σκηνή του θεάτρου, έκανα τρεις πρεμιέρες σε έναν μήνα χωρίς ταυτόχρονα να σταματήσω να διαβάζω τα παιδιά μου, να τα πηγαινοφέρνω στις σχολικές και εξωσχολικές τους υποχρεώσεις και να μαγειρεύω. Οι γυναίκες όταν βάζουμε πρόγραμμα μπορούμε να πετύχουμε απίστευτα πράγματα. Η δημιουργικότητα είναι από μόνη της αποζημίωση.

 

 

 

 

Όλα τα παραπάνω, συν οικογένεια με σύζυγο και τρία παιδιά παρακαλώ. Πώς συνδυάζονται όλα αυτά (υπό τη έννοια του χρόνου)

Τα παιδιά μου είναι η κινητήριος δύναμη για ό,τι κάνω. Και ο Φώτης, ο σύζυγός μου. Όταν στο σπίτι μου είναι όλοι καλά έχω δύναμη. Αλλιώς απενεργοποιούμαι. Πρόγραμμα και συγκέντρωση είναι η απάντηση στο πρακτικό θέμα του χρόνου. Να ξέρεις τι θες να κάνεις και να μην χάνεσαι σε θεωρίες.

 

Πόσο κοντά στην τέχνη, στον πολιτισμό και στο θέατρο είναι οι Σερραίοι.

Οι Σερραίοι έχουν  παράδοση στο χώρο της τέχνης και των γραμμάτων. Έχουν δε σαν Μακεδόνες πολύ χιούμορ, το οποίο είναι γνώρισμα τω ευφυών ανθρώπων και ήθος.

 

Πάντως (κακά τα ψέματα) , το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών ολοένα και ανεβάζει τον πήχη στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου.

Χαίρομαι γι’αυτό και το ελπίζω. Φιλοδοξία μου είναι να κάνω το θέατρο κομμάτι της ζωής των Σερραίων και όχι μόνο. Φέτος στο παιδικό έχουμε πολλά σχολεία από την Δράμα. Πρέπει να φέρουμε και τους όμορους νομούς στα Αστέρια.

 

Σου λείπει η Αθήνα με τις τηλεοπτικές δουλειές της ;

Μου λείπει η οικογένειά μου. Οι γονείς μου, ο αδερφός μου, τα ανίψια μου. Τίποτε άλλο. Στη δουλειά μου ότι ήθελα το είχα. Φέτος κλείνω 25 χρόνια επαγγελματίας ηθοποιός. 

 

Πες μου ένα στόχο που βάζεις για το 2018 και θα προσπαθήσεις να τον πετύχεις;

Υγεία θέλω. Τίποτα δεν θεωρώ δεδομένο. Η κάθε μέρα κερδίζεται με αγώνα. Και να πάρω το πτυχίο μου. Σπουδάζω θέατρο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Όταν μεγαλώσω (χαχα) θέλω να γίνω Καθηγήτρια Πανεπιστημίου. Όχι στην υποκριτική. Καθηγήτρια Δραματολογίας.  

 

 

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο ΜΕΤΑ magazino 

 

 

 

 

 Συνέντευξη στον Ιορδάνη Ξανθόπουλο

 

Επτά(7)  χρόνια ηχολήπτης στο εκκλησιαστικό ραδιόφωνο των Σερρών (ράδιο ΚΙΒΩΤΟΣ). Τι κρατάς από το ταξίδι αυτό;

7 χρόνια στην ηχοληψία κι άλλα 6 ως παραγωγός στο Ράδιο Κιβωτός μας κάνουν ένα συνολικό ταξίδι 13 ετών! Μια μεγάλη διαδρομή με πολλές όμορφες αναμνήσεις κι εμπειρίες και πολλή δημιουργία. Το Ράδιο Κιβωτός είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ενήλικης ζωής μου και κρατάω από αυτό μόνο τα καλά(που ήταν σαφώς περισσότερα από τις λιγοστές αναπόφευκτες κακές στιγμές) και τις ανθρώπινες σχέσεις που δημιούργησα μέσω αυτού. Η επαφή μου άλλωστε, σε μορφή επισκέψεων πλέον, συνεχίζεται σε σχεδόν εβδομαδιαία βάση και νομίζω ότι θα συνεχιστεί για αρκετά χρόνια ακόμα χωρίς μάλιστα να αποκλείω το ενδεχόμενο της επιστροφής είτε σαν παραγωγός είτε σαν περιστασιακός ηχολήπτης όποτε χρειάζεται.

 

Εκλογές Επιμελητηρίου : Συμπορεύεται με Μέγκλα ο Γιώργος Ασημώνης

 

 

Στο πλευρό του νυν και εκ νέου υποψηφίου Προέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστου Μέγκλα  θα είναι στις προσεχείς εκλογές ο άλλοτε Πρόεδρος και τωρινός Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Βαφέων και Φανοποιών Ν.Σερρών, Γιώργος Ασημώνης. Ο νέος, ορεξάτος και «ενεργός» επιχειρηματίας συνιστά για την παράταξη Μέγκλα μια σημαντική συνεισφορά στη στόχευση για ένα Επιμελητήριο ταυτισμένο με τις πραγματικές ανάγκες του τοπικού επιχειρηματικού κόσμου.

Αποφασίσατε να συμμετάσχετε στις εκλογές του Επιμελητηρίου Σερρών  Γιατί;
Το Επιμελητήριο είναι ένας σοβαρός θεσμός. Ως πυλώνας επιχειρηματικότητας μπορεί να στηρίξει με πολλούς τρόπους τους επιχειρηματίες. Γνωρίζοντας τις δυνατότητες αυτές και διαπιστώνοντας πως μπορώ να προσφέρω στον τόπο μου και στους επιχειρηματίες αποφάσισα να κατέβω στις εκλογές στο πλευρό του Χρήστου Μέγκλα, ώστε να γίνει πράξη το όραμά μου για ένα σύγχρονο επιμελητήριο, όπως ακριβώς γίνεται και στο εξωτερικό.
Σε ποιους τομείς τίθεται πιο ψηλά ο πήχης σε αυτές τις εκλογές ;

Σε όλους τους βασικούς τομείς της οικονομίας του Νομού! Χρέος της παράταξής μας  είναι να φανερώσει τις πολλαπλές δυνατότητες του Νομού Σερρών. Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με λίγους ανθρώπους. Το ανθρώπινο δυναμικό μας, περίτρανα απέδειξε, όλα αυτά τα χρόνια, τις ικανότητες, την επιχειρηματικότητά και την εργατικότητά του.
Ποια θεωρείτε εσείς ότι είναι τα σοβαρότερα προβλήματα του νομού Σερρών;
Το πρώτο και βασικό πρόβλημα είναι η ανεργία, η οποία μαστίζει την περιοχή. H ανεργία αντιμετωπίζεται με έναν και μοναδικό τρόπο, με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας η οποία δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Ένας τομέας, ο οποίος θεωρώ ότι μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω είναι αυτός των υπηρεσιών. Ο Ν.Σερρών μπορεί να αναπτύξει σε πολύ υψηλό βαθμό τον Αγροτουρισμό και τον θρησκευτικό τουρισμό. Ο κλάδος των τροφίμων μπορεί να «δέσει» αρμονικά με τον τομέα των υπηρεσιών για να βάλει το δικό του λιθαράκι στην ανάπτυξη της περιοχής. Οι δυνατότητες αυτές πρέπει να αξιοποιηθούν αμέσως, διότι απλά δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο.

Τι λέτε στους επιχειρηματίες για να σας ψηφίσουν; Γιατί να το κάνουν;
Διότι ξέρουν πως και την επομένη των εκλογών θα δουλέψουμε σκληρά με όραμα, στόχους, σύστημα, χρονοδιάγραμμα και θα τιμήσουμε με τον καλύτερο τρόπο την εμπιστοσύνη τους. Ζητάμε τη δύναμη των επιχειρηματιών του Νομού μας για να κάνουμε το όραμά μας πράξη, θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο Επιμελητήριο.

Πιστεύετε ότι και μόνο η θέληση να βελτιώσετε τα επιμελητηριακά πράγματα είναι αρκετή για να σας ψηφίσουν οι επιχειρηματίες;
Πιστεύω ότι από τη θέληση ξεκινούν όλα. Δεν επιθυμούμε να γίνουμε (ξανά) διοίκηση  μόνο και μόνο για τον τίτλο. Οι προτάσεις μας είναι συγκεκριμένες και απόλυτα ξεκάθαρες. Προσωπικά δεσμεύομαι, να τιμήσω με το καλύτερο τρόπο την εμπιστοσύνη και την ψήφο των Σερραίων επιχειρηματιών, εργαζόμενος σκληρά, με σύστημα, και συγκεκριμένους στόχους, ώστε να στερεώσουμε όλοι μαζί και με μπροστάρη τον Χρήστο Μέγκλα,  τα θεμέλια της ανάπτυξης. Το Επιμελητήριο και οι ίδιες οι Σέρρες το αξίζουν.

Στον δικό σας κλάδο, τι ευελπιστείτε να γίνει ;

Αυτό που ελπίζω να γίνει και θα δουλέψω προς αυτήν την κατεύθυνση είναι να παταχθεί το αλγεινό φαινόμενο του αθέμιτου ανταγωνισμού με τις γειτονικές χώρες. Ο κλάδος μας χρειάζεται μια ομπρέλα προστασίας.

 

 

Είχαμε καιρό να διαβάσουμε για τον Πασχάλη Τερζή ή να τον δούμε σε κάποια συνέντευξη, αφού τα τελευταία χρόνια έχει απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας και τις νυχτερινές πίστες. Στη σπάνια συνέντευξη που παραχώρησε ο ίδιος στον Γιώργο Λιάνη είπε χαρακτηριστικά:

Γ.Λ.:Η νύχτα ξέπεσε. Η δισκογραφία τέλειωσε... Γιατί;

Γιατί υπάρχουν ευκολίες σήµερα και κανείς δεν θέλει να δυσκολευτεί. Εδώ ακόµα και η ζωή ευτελίζεται. ∆εν θέλουν να βασανιστούν, δεν θέλουν να παιδευτούν. Πάντως, κάποτε µία µεγάλη τραγουδίστρια µου είπε: «∆εν υπάρχουν σκυλάδικα τραγούδια, υπάρχουν σκυλάδες τραγουδιστές». Η Αρβανιτάκη µού το είπε αυτό...

Γ.Λ.:Η Ελλάδα, κατά γενική οµολογία, βρίσκεται σε παρακµή. Ποιος φταίει;

Θες πραγματικά την αλήθεια; Εσείς φταίτε, οι πολιτικοί…

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη εδώ


Only
4MEN interview express

Γεννήθηκε στη Χίο, μεγάλωσε στην Κυψέλη και τα τελευταία χρόνια ζει στον Λυκαβηττό. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Γράφει στοίχους, μουσική και τραγουδάει. Χαρακτηριστικό των τραγουδιών του είναι το έξυπνο χιούμορ που ψυχαγωγεί και προβληματίζει ταυτόχρονα. Ένας τραγουδοποιός ιδιαίτερα επικοινωνιακός που σε αφοπλίζει με την χροιά του. Ένας άντρας δυο μέτρα κοτζάμ που όπως λέει και η μαμά του, δεν θα μεγαλώσει ποτέ.

 

Only4MEN interview express

Το αγόρι με τα πράσινα μάτια, ο Άκης Χουρουζίδης, τα τελευταία εννιά χρόνια ταράζει τα νερά της σερραϊκής νύχτας με τα πιο ξέφρενα και απολαυστικά event στο café-bar CAMMEO.

Πέρυσι το καλοκαίρι πηγαίναμε με τον γιο μου και με τον σύζυγο μου σε έναν παιδότοπο. Στην είσοδο την συναντήσαμε. Μόλις είχε τελειώσει το γύρισμα για το διαφημιστικό σποτ του μαγαζιού. Βλέπει τον μικρό μου, 3.5 ετών τότε, και του χαδεύει τα μαλλιά, χαμογελώντας του. Και εκείνος “μαγεμένος” την παίρνει από πίσω και ξεχνά το παιχνίδι στον παιδότοπο!!! Το σχόλιο του συζύγου μου… «Μπράβο γιε μου έχεις γούστο!».

Login Form

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Serrebrity

Διεύθυνση: Ιουστινιανού 8, Σέρρες

Τηλ.: 2321307662
 
KARPOUZAKIS • ART & GRAPHIC DESIGN