ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

 

 

 

Ο Μανώλης Πρόιος, καθηγητής Φυσικής και Διευθυντής Σπουδών των Φροντιστηρίων «Πουκαμισάς» μας μιλά για την εκπαιδευτική πρόταση του!

 

 

 

Κύριε όσο διαφορετική ήταν η φετινή εξεταστική δοκιμασία και πόσο αναμενόμενα είναι τα αποτελέσματά της;

Σε πολλές περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα στη Φυσική, την Ιστορία, την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον, αλλά και στο μάθημα της Χημείας, παρατηρήθηκαν δυσκολότερα θέματα και ως εκ τούτου χαμηλότερες βαθμολογίες. Ωστόσο, θα πρέπει να απεμπλακούμε από το μύθο ότι τα ευκολότερα θέματα βάζουν περισσότερα παιδιά στα Πανεπιστήμια. Οι βάσεις θα υποχωρήσουν στις Πολυτεχνειακές και Φυσικομαθηματικές σχολές του 2ου Επιστημονικού Πεδίου, καθώς και στις περιζήτητες σχολές του 3ου Επιστημονικού Πεδίου. Αντιθέτως, στο Πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών, αλλά και σε εκείνο των Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, οι βάσεις θα παραμείνουν μάλλον σταθερές και οι όποιες αυξήσεις θα είναι οριακές.

 

Τη Δευτέρα 16 Ιουλίου ολοκληρώνεται η κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων. Τι θα πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι της τριτοβάθμιας;

Στο Μηχανογραφικό Δελτίο, οι υποψήφιοι θα πρέπει να αποτυπώσουν τις επιθυμίες τους, χωρίς τα επαγγελματικά στερεότυπα των γονέων και χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τη φθίνουσα σειρά των βάσεων της προηγούμενης χρονιάς. Στο φετινό μηχανογραφικό δελτίο, υπάρχουν σημαντικές αλλαγές οι οποίες θα επιφέρουν διαφοροποιήσεις και στις προτιμήσεις των υποψηφίων. Επί παραδείγματι, οι Παιδαγωγικές Σχολές που βρίσκονται πλέον σε όλα τα Επιστημονικά Πεδία θα έχουν μεγαλύτερη ζήτηση και αυξημένες βάσεις εισαγωγής. Μην ξεχνάτε ότι στο μηχανογραφικό δελτίο υπάρχουν λύσεις για όλους τους υποψηφίους χωρίς μάλιστα να χρειάζεται να διαχωρίζουμε τις σπουδές όπως συχνά συμβαίνει. Ο διαχωρισμός σε ΑΕΙ και ΤΕΙ τείνει να εξαφανιστεί, καθώς αναμένονται πολλές συγχωνεύσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ και ορισμένα τμήματα μάλιστα των ΤΕΙ έχουν εξαιρετικές επαγγελματικές προοπτικές.

 

Πώς πήγαν οι μαθητές του Φροντιστηρίου που διευθύνετε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις;

Το Φροντιστήριό μας ανταποκρίθηκε πλήρως στις απαιτήσεις των δύσκολων Πανελλαδικών Εξετάσεων, ενδεικτικά σας αναφέρω ότι δύο μαθήτριες του Φροντιστηρίου μας, η Ροδάνθη Πανταζή και η Χριστίνα Στεργίου αρίστευσαν στην κυριολεξία στο μάθημα της Φυσικής. Δύο κατοστάρια(100άρια) σε ένα απαιτητικό μάθημα με δύσκολα θέματα είναι οπωσδήποτε κάτι αξιοσημείωτο. Πρέπει ακόμη να τονίσω ότι στο Φροντιστήριό μας μία ομάδα έμπειρων καθηγητών φροντιστών της πόλης μας όπως ο Θανάσης Κορακάς και ο Σάκης Κοσιτζίδης μαζί με νεότερους αλλά αξιόλογους συναδέλφους υλοποιούμε το σύστημα επιτυχίας «Πουκαμισάς» με ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη για τους μαθητές μας.

 

Ποια είναι τα σημεία υπεροχής της εκπαιδευτικής σας πρότασης;

Η φροντιστηριακή παιδεία στο σύνολό της έχει το πλεονέκτημα του καλού μαθήματος. Επιπροσθέτως, στον Όμιλο των Φροντιστηρίων «Πουκαμισάς», που αριθμεί 64 δομές σε όλη την Ελλάδα λειτουργούμε ένα πρότυπο σύστημα προσομοιώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους. Οι μαθητές μας δηλαδή, γράφουν σχεδόν κάθε Κυριακή μικρές Πανελλαδικές δοκιμασίες σε θέματα που παράγονται με την πρακτική και τη φιλοσοφία των εξετάσεων. Η στατιστική αποδελτίωση των βαθμών των διαγωνισμάτων παρέχει στους μαθητές και τους καθηγητές την ευκαιρία της συγκριτικής αξιολόγησης. Ό,τι ακριβώς συμβαίνει δηλαδή και στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Πριν από τα διαγωνίσματα υπάρχουν Ειδικά Φύλλα Εργασίας και βέβαια επακολουθούν προσωπικές διορθωτικές ενέργειες. Με αυτό το πνεύμα δεν αφήνουμε κανένα στην τύχη του και το βασικό μας σύνθημα είναι χρόνια τώρα «Εδώ γίνεσαι καλύτερος».

 

Τι αναμένεται να συμβεί με το εξεταστικό σύστημα;

Πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας από το 2020 και μετά είναι, πέραν των Πανελλαδικών Εξετάσεων και η καθιέρωση ενός ακαδημαϊκού απολυτηρίου λίγων μαθημάτων. Γεγονός είναι ότι χρειαζόμαστε στην παιδεία της Ελλάδας ένα αξιόπιστο και αντικειμενικό εθνικό απολυτήριο που θα αναβαθμίσει το ίδιο το Λύκειο.

 

 

Την πρωτοσυνάντησα στις Σέρρες περίπου στα μέσα του 2007 αλλά η τωρινή συνάντησή μας ήταν μακράν πιο ενδιαφέρουσα. Γυναίκα όλο δυναμισμό, με άποψη για τα πράγματα, άνθρωπος με «κοφτερή ματιά», ηθοποιός που καθηλώνει, με ερμηνείες ξεχωριστές και χαρακτηριστικές. Κάνει πάρα πολλά αυτήν την περίοδο, είναι προκομένη, πολυάσχολη και φοβερά αισιόδοξη για όσα συμβαίνουν γύρω και τριγύρω. Η ΚΥΡΙΑ Καλλιόπη Ευαγγελίδη είναι χρόνια τώρα αναπόσπαστο μέλος της σερραϊκής κοινωνίας και επιτρέψτε μου να την βάζω πολύ ψηλά λόγω της ποιότητας που έχει. 

 

Συνέντευξη :  Ιορδάνης  Ξανθόπουλος

  

 

Απόφαση ζωής η επιστροφή στις Σέρρες. Το μετάνιωσες ή εξακολουθείς να στηρίζεις αυτήν την επιλογή;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα και  όχι στις Σέρρες. Οι Σέρρες είναι η πατρίδα της μητέρας μου. Άρα, δεν τίθεται θέμα επιστροφής αλλά μιας απόλυτα συνειδητής απόφασης για τη οποία δεν μετάνιωσα στιγμή.

 

Σκηνοθετείς παραστάσεις (ΟΛΓΑ – Η ΓΙΑΓΙΑ), ερμηνεύεις ρόλους, διδάσκεις στις ερασιτεχνικές ομάδες των Σερρών και πολλά ακόμη. Διακρίνω φοβερή ενέργεια και ρωτώ πώς όλο αυτό αποζημιώνεται;

Σκηνοθέτησα και την παιδική σκηνή του θεάτρου, έκανα τρεις πρεμιέρες σε έναν μήνα χωρίς ταυτόχρονα να σταματήσω να διαβάζω τα παιδιά μου, να τα πηγαινοφέρνω στις σχολικές και εξωσχολικές τους υποχρεώσεις και να μαγειρεύω. Οι γυναίκες όταν βάζουμε πρόγραμμα μπορούμε να πετύχουμε απίστευτα πράγματα. Η δημιουργικότητα είναι από μόνη της αποζημίωση.

 

 

 

 

Όλα τα παραπάνω, συν οικογένεια με σύζυγο και τρία παιδιά παρακαλώ. Πώς συνδυάζονται όλα αυτά (υπό τη έννοια του χρόνου)

Τα παιδιά μου είναι η κινητήριος δύναμη για ό,τι κάνω. Και ο Φώτης, ο σύζυγός μου. Όταν στο σπίτι μου είναι όλοι καλά έχω δύναμη. Αλλιώς απενεργοποιούμαι. Πρόγραμμα και συγκέντρωση είναι η απάντηση στο πρακτικό θέμα του χρόνου. Να ξέρεις τι θες να κάνεις και να μην χάνεσαι σε θεωρίες.

 

Πόσο κοντά στην τέχνη, στον πολιτισμό και στο θέατρο είναι οι Σερραίοι.

Οι Σερραίοι έχουν  παράδοση στο χώρο της τέχνης και των γραμμάτων. Έχουν δε σαν Μακεδόνες πολύ χιούμορ, το οποίο είναι γνώρισμα τω ευφυών ανθρώπων και ήθος.

 

Πάντως (κακά τα ψέματα) , το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών ολοένα και ανεβάζει τον πήχη στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου.

Χαίρομαι γι’αυτό και το ελπίζω. Φιλοδοξία μου είναι να κάνω το θέατρο κομμάτι της ζωής των Σερραίων και όχι μόνο. Φέτος στο παιδικό έχουμε πολλά σχολεία από την Δράμα. Πρέπει να φέρουμε και τους όμορους νομούς στα Αστέρια.

 

Σου λείπει η Αθήνα με τις τηλεοπτικές δουλειές της ;

Μου λείπει η οικογένειά μου. Οι γονείς μου, ο αδερφός μου, τα ανίψια μου. Τίποτε άλλο. Στη δουλειά μου ότι ήθελα το είχα. Φέτος κλείνω 25 χρόνια επαγγελματίας ηθοποιός. 

 

Πες μου ένα στόχο που βάζεις για το 2018 και θα προσπαθήσεις να τον πετύχεις;

Υγεία θέλω. Τίποτα δεν θεωρώ δεδομένο. Η κάθε μέρα κερδίζεται με αγώνα. Και να πάρω το πτυχίο μου. Σπουδάζω θέατρο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Όταν μεγαλώσω (χαχα) θέλω να γίνω Καθηγήτρια Πανεπιστημίου. Όχι στην υποκριτική. Καθηγήτρια Δραματολογίας.  

 

 

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο ΜΕΤΑ magazino 

 

 

 

 

 Συνέντευξη στον Ιορδάνη Ξανθόπουλο

 

Επτά(7)  χρόνια ηχολήπτης στο εκκλησιαστικό ραδιόφωνο των Σερρών (ράδιο ΚΙΒΩΤΟΣ). Τι κρατάς από το ταξίδι αυτό;

7 χρόνια στην ηχοληψία κι άλλα 6 ως παραγωγός στο Ράδιο Κιβωτός μας κάνουν ένα συνολικό ταξίδι 13 ετών! Μια μεγάλη διαδρομή με πολλές όμορφες αναμνήσεις κι εμπειρίες και πολλή δημιουργία. Το Ράδιο Κιβωτός είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ενήλικης ζωής μου και κρατάω από αυτό μόνο τα καλά(που ήταν σαφώς περισσότερα από τις λιγοστές αναπόφευκτες κακές στιγμές) και τις ανθρώπινες σχέσεις που δημιούργησα μέσω αυτού. Η επαφή μου άλλωστε, σε μορφή επισκέψεων πλέον, συνεχίζεται σε σχεδόν εβδομαδιαία βάση και νομίζω ότι θα συνεχιστεί για αρκετά χρόνια ακόμα χωρίς μάλιστα να αποκλείω το ενδεχόμενο της επιστροφής είτε σαν παραγωγός είτε σαν περιστασιακός ηχολήπτης όποτε χρειάζεται.

 

Εκλογές Επιμελητηρίου : Συμπορεύεται με Μέγκλα ο Γιώργος Ασημώνης

 

 

Στο πλευρό του νυν και εκ νέου υποψηφίου Προέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστου Μέγκλα  θα είναι στις προσεχείς εκλογές ο άλλοτε Πρόεδρος και τωρινός Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Βαφέων και Φανοποιών Ν.Σερρών, Γιώργος Ασημώνης. Ο νέος, ορεξάτος και «ενεργός» επιχειρηματίας συνιστά για την παράταξη Μέγκλα μια σημαντική συνεισφορά στη στόχευση για ένα Επιμελητήριο ταυτισμένο με τις πραγματικές ανάγκες του τοπικού επιχειρηματικού κόσμου.

Αποφασίσατε να συμμετάσχετε στις εκλογές του Επιμελητηρίου Σερρών  Γιατί;
Το Επιμελητήριο είναι ένας σοβαρός θεσμός. Ως πυλώνας επιχειρηματικότητας μπορεί να στηρίξει με πολλούς τρόπους τους επιχειρηματίες. Γνωρίζοντας τις δυνατότητες αυτές και διαπιστώνοντας πως μπορώ να προσφέρω στον τόπο μου και στους επιχειρηματίες αποφάσισα να κατέβω στις εκλογές στο πλευρό του Χρήστου Μέγκλα, ώστε να γίνει πράξη το όραμά μου για ένα σύγχρονο επιμελητήριο, όπως ακριβώς γίνεται και στο εξωτερικό.
Σε ποιους τομείς τίθεται πιο ψηλά ο πήχης σε αυτές τις εκλογές ;

Σε όλους τους βασικούς τομείς της οικονομίας του Νομού! Χρέος της παράταξής μας  είναι να φανερώσει τις πολλαπλές δυνατότητες του Νομού Σερρών. Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με λίγους ανθρώπους. Το ανθρώπινο δυναμικό μας, περίτρανα απέδειξε, όλα αυτά τα χρόνια, τις ικανότητες, την επιχειρηματικότητά και την εργατικότητά του.
Ποια θεωρείτε εσείς ότι είναι τα σοβαρότερα προβλήματα του νομού Σερρών;
Το πρώτο και βασικό πρόβλημα είναι η ανεργία, η οποία μαστίζει την περιοχή. H ανεργία αντιμετωπίζεται με έναν και μοναδικό τρόπο, με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας η οποία δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Ένας τομέας, ο οποίος θεωρώ ότι μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω είναι αυτός των υπηρεσιών. Ο Ν.Σερρών μπορεί να αναπτύξει σε πολύ υψηλό βαθμό τον Αγροτουρισμό και τον θρησκευτικό τουρισμό. Ο κλάδος των τροφίμων μπορεί να «δέσει» αρμονικά με τον τομέα των υπηρεσιών για να βάλει το δικό του λιθαράκι στην ανάπτυξη της περιοχής. Οι δυνατότητες αυτές πρέπει να αξιοποιηθούν αμέσως, διότι απλά δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο.

Τι λέτε στους επιχειρηματίες για να σας ψηφίσουν; Γιατί να το κάνουν;
Διότι ξέρουν πως και την επομένη των εκλογών θα δουλέψουμε σκληρά με όραμα, στόχους, σύστημα, χρονοδιάγραμμα και θα τιμήσουμε με τον καλύτερο τρόπο την εμπιστοσύνη τους. Ζητάμε τη δύναμη των επιχειρηματιών του Νομού μας για να κάνουμε το όραμά μας πράξη, θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο Επιμελητήριο.

Πιστεύετε ότι και μόνο η θέληση να βελτιώσετε τα επιμελητηριακά πράγματα είναι αρκετή για να σας ψηφίσουν οι επιχειρηματίες;
Πιστεύω ότι από τη θέληση ξεκινούν όλα. Δεν επιθυμούμε να γίνουμε (ξανά) διοίκηση  μόνο και μόνο για τον τίτλο. Οι προτάσεις μας είναι συγκεκριμένες και απόλυτα ξεκάθαρες. Προσωπικά δεσμεύομαι, να τιμήσω με το καλύτερο τρόπο την εμπιστοσύνη και την ψήφο των Σερραίων επιχειρηματιών, εργαζόμενος σκληρά, με σύστημα, και συγκεκριμένους στόχους, ώστε να στερεώσουμε όλοι μαζί και με μπροστάρη τον Χρήστο Μέγκλα,  τα θεμέλια της ανάπτυξης. Το Επιμελητήριο και οι ίδιες οι Σέρρες το αξίζουν.

Στον δικό σας κλάδο, τι ευελπιστείτε να γίνει ;

Αυτό που ελπίζω να γίνει και θα δουλέψω προς αυτήν την κατεύθυνση είναι να παταχθεί το αλγεινό φαινόμενο του αθέμιτου ανταγωνισμού με τις γειτονικές χώρες. Ο κλάδος μας χρειάζεται μια ομπρέλα προστασίας.

 

 

Είχαμε καιρό να διαβάσουμε για τον Πασχάλη Τερζή ή να τον δούμε σε κάποια συνέντευξη, αφού τα τελευταία χρόνια έχει απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας και τις νυχτερινές πίστες. Στη σπάνια συνέντευξη που παραχώρησε ο ίδιος στον Γιώργο Λιάνη είπε χαρακτηριστικά:

Γ.Λ.:Η νύχτα ξέπεσε. Η δισκογραφία τέλειωσε... Γιατί;

Γιατί υπάρχουν ευκολίες σήµερα και κανείς δεν θέλει να δυσκολευτεί. Εδώ ακόµα και η ζωή ευτελίζεται. ∆εν θέλουν να βασανιστούν, δεν θέλουν να παιδευτούν. Πάντως, κάποτε µία µεγάλη τραγουδίστρια µου είπε: «∆εν υπάρχουν σκυλάδικα τραγούδια, υπάρχουν σκυλάδες τραγουδιστές». Η Αρβανιτάκη µού το είπε αυτό...

Γ.Λ.:Η Ελλάδα, κατά γενική οµολογία, βρίσκεται σε παρακµή. Ποιος φταίει;

Θες πραγματικά την αλήθεια; Εσείς φταίτε, οι πολιτικοί…

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη εδώ


Only
4MEN interview express

Γεννήθηκε στη Χίο, μεγάλωσε στην Κυψέλη και τα τελευταία χρόνια ζει στον Λυκαβηττό. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Γράφει στοίχους, μουσική και τραγουδάει. Χαρακτηριστικό των τραγουδιών του είναι το έξυπνο χιούμορ που ψυχαγωγεί και προβληματίζει ταυτόχρονα. Ένας τραγουδοποιός ιδιαίτερα επικοινωνιακός που σε αφοπλίζει με την χροιά του. Ένας άντρας δυο μέτρα κοτζάμ που όπως λέει και η μαμά του, δεν θα μεγαλώσει ποτέ.

 

Only4MEN interview express

Το αγόρι με τα πράσινα μάτια, ο Άκης Χουρουζίδης, τα τελευταία εννιά χρόνια ταράζει τα νερά της σερραϊκής νύχτας με τα πιο ξέφρενα και απολαυστικά event στο café-bar CAMMEO.

Login Form

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Serrebrity

Διεύθυνση: Ιουστινιανού 8, Σέρρες

Τηλ.: 2321307662
 
KARPOUZAKIS • ART & GRAPHIC DESIGN