Σε μια εβδομάδα τελειώνουν τα σχολεία και η ερώτηση που συζητιέται περισσότερο, είναι "τι να πάρω δώρο στον δασκαλο του παιδιού μου;"

Δεν ξέρω πως ξεκίνησε αυτή η κίνηση του δώρου στον εκπαιδευτικό που είχε το παιδί στην τάξη. Δεν είναι κάποιος κανόνας που πρέπει να ακολουθήσετε, κάτι που πρέπει να κάνετε. Αυτό που συνήθως συμβαίνει είναι ότι αν είχατε καλή συνεργασία με τ@ν δάσκαλ@, τότε είναι ένας τρόπος να δείξετε ότι ήταν μια καλή συνεργασία. Αν όχι, και πάλι είναι ένας τρόπος ;) Βέβαια, μπορεί απλά να το ξεχάσετε (ναι, μου έχει συμβεί και αυτό...)

Τι μπορείτε να πάρετε για δώρο; Εδώ υπάρχουν άπειρες επιλογές ανάλογα τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Ξεκινώντας, σκεφτείτε και το ενδεχόμενο να πάρετε όλοι οι γονείς της τάξης ένα δώρο. Έπειτα επί του προσωπικού:

·      κόσμημα: με το όνομα, κάτι που σας άρεσε, κάτι που είδατε να φοράει. Με μια βόλτα στην αγορά θα βρείτε πολλές γενικές επιλογές, αλλά και κοσμήματα με βιβλίο, μολύβι,κλπ

·      διακοσμητικό: εδώ θα βρείτε κυρίως κρεμαστά διακοσμητικά, ξύλινα αλλά και πετσέτες, μαξιλαράκια και άλλα, που γράφουν κάτι σχετικό ή επιλέγετε εσείς.

·      λουλούδι: κλασσική αλλά πάντα όμορφη, μια γλάστρα με ένα λουλούδι (ή και μυρωδικά) είναι ωραίο δώρο.

·      τρόφιμα/ποτά: μπορεί να μην το επιλέγουμε συχνά, αλλά σίγουρα είναι κάτι πρακτικό και νόστιμο!

·      ρουχισμός: ένα φουλάρι, μια τσάντα, πορτοφόλι, κλπ. Κάτι δηλαδή γενικής ένδυσης, όχι φορέματα, μπλούζες, κλπ

·      εκτυπωμένη μπλούζα, τσάντα ή ποδιά με ό,τι θέλετε να γράφει από την Γλυκερία.(Καρπουζάκης)

·      βιβλίο! το ότι είναι δάσκαλοι δεν σημαίνει οτι δεν διαβάζουν ή ότι εχουν κουραστεί από το διάβασμα. Απλώς δώστε τους την δυνατότητα αλλαγής μήπως δεν είναι κάτι που τους αρέσει.

Και τώρα πάμε στα "άλλα" δώρα. Αυτά που συνηθίζουμε να κάνουμε εμείς στις δασκάλες μας!

·      Υφασμάτινη τσάντα ζωγραφισμένη από τα παιδιά. Αν ξέρετε να τις ράβετε, μπορείτε να επιλέξετε και το ύφασμα. Αλλιώς μια σκέτη και μερικοί μαρκαδόροι για ύφασμα αρκούν!

·      κασετίνα υφασμάτινη επίσης ζωγραφισμένη από τα παιδιά. Είναι δάσκαλοι. Έχουν κασετίνες για κηρομπογιές, κασετίνες για μαρκαδόρους, για μολύβια, γενικά πολλές κασετίνες :) (Elismadeit)

·      ζωγραφιά των παιδιών. Ναι, φαίνεται ασήμαντο. Πως το κάναμε εμείς: ζωγράφισαν τα παιδιά την δασκάλα τους, όπως την βλέπουν. Και έπειτα τα εκτυπώσαμε (σε καλό χαρτί) και τα κάναμε κάδρα!

·      χειροποίητο τρόφιμο: αν μαγειρεύετε, μπορείτε να κάνετε βάζα με υλικά για μπισκότα, μαρμελάδες, ακόμη και κάποιο λικέρ ή άλλο ποτό, και να τα χαρίσετε. Σκεφτείτε να ζωγραφίσουν τα παιδιά τα βάζα/μπουκάλια!

·      ένα διακοσμητικό από τα χέρια των παιδιών! Μια κατασκευή που θα φτιάξετε μαζί με τα παιδιά για να το χαρίσουν στην δασκάλα. Ας μην είναι τέλειο, αρκεί που θα είναι φτιαγμένο με αγάπη.

Εσείς τι δώρο θα κάνετε;

ΥΓ: Ακόμη και τίποτα να μην επιλέξετε, πείτε τους ένα θερμό ευχαριστώ που για 10 μήνες μεγαλώνατε μαζί τα παιδιά σας!

Login Form

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Serrebrity

Διεύθυνση: Ιουστινιανού 8, Σέρρες

Τηλ.: 2321307662
 
KARPOUZAKIS • ART & GRAPHIC DESIGN