ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΜΑΣ

Σε μια εβδομάδα τελειώνουν τα σχολεία και η ερώτηση που συζητιέται περισσότερο, είναι "τι να πάρω δώρο στον δασκαλο του παιδιού μου;"


Κάθε συρτάρι και δάκρυ. Όλες ξέρουμε που αναφέρομαι. Στην περίοδο αλλαγής χειμωνιάτικων ρούχων με καλοκαιρινά και το αντίστροφο. Σε αυτή τη φάση που συνοδεύεται από πολύ χρόνο, κούραση και απορία (μα γιατί τα έχω ακόμη;) θα υπάρξουν και ρούχα, αντικείμενα και παιχνίδια που απλώς δεν τα θέλετε. Είτε δεν σας αρέσουν, δεν σας κάνουν, είτε τα βαρεθήκατε. Να μην αναλύσουμε το θέμα παιδικά ρούχα και πόσο γρήγορα δεν τους κάνουν τα περσινά. Τι θα τα κάνετε λοιπόν;

 

 

 

 

 

Την φαντάζομαι να συστήνεται στους πελάτες της ως ένας άλλος james bond, και αφού βγάλει τα μαύρα γυαλιά να συστηθεί: ”my name is Marie, Kondo Marie”. Άλλες φορές την σκέφτομαι να με αγκαλιάζει με κατανόηση, ενώ τις άλλες να με κοιτάζει επικριτικά και να με ρωτά “αυτό γιατί ακόμη το έχεις;”

 

 Οι γονείς παραπονιούνται πολλές φορές ότι δεν τους φτάνει η μέρα. Όλη μέρα κάνουν δουλειές και όλο πάλι χρειάζεται να γίνουν κι’ άλλες. Η ζωή με το μωρό είναι καθημερινή πρόκληση με αποτέλεσμα να κουράζονται οι γονείς και να νιώθουν ότι δεν τα καταφέρνουν. Είναι απόλυτα φυσιολογικό και θα δείτε στο παρακάτω βίντεο τι συμβαίνει.

 

 

Πρώτες μέρες στο σχολείο και τα παιδιά παίρνουν τα καινούρια τους βιβλία. Με την καθημερινή χρήση τους φθείρονται και υπάρχει τρόπος να τα προστατέψουμε. Να τα ντύσουμε με ειδικό διαφανές αυτοκόλλητο. Είναι μια διαδικασία που σε πολλές μαμάδες μοιάζει με βουνό και δύσκολο. Σας έχουμε ένα βίντεο για να σας βοηθήσουμε ώστε να τα καταφέρετε.

Καλή σχολική χρονιά!

Η Laura Mazza δημοσίευσε στο Facebook ένα κείμενο όπου αναφέρει τα λόγια του άντρα της όταν του είπε ότι το σώμα της δεν είναι έτσι όπως το είχε εκείνος ερωτευθεί. Πριν γίνει μητέρα το σώμα της ήταν γυμνασμένο χωρίς ατέλειες ενώ τώρα δεν είναι.
Εκείνος της απάντησε « Έχεις δίκιο. Αυτό δεν είναι το σώμα που ερωτεύτηκα. Είναι όμως το σώμα που μεγάλωσε τα παιδιά μας, που τα έθρεψε, τα παρηγόρησε, τα προστάτεψε, τους έδωσε ζωή. Το σώμα σου είναι αυτό που ερωτεύομαι κάθε μέρα. Δεν ήξερα τι ακριβώς είναι η αγάπη, μέχρι που είδα αυτό το σώμα και ανακάλυψα όλα όσα μπορεί να κάνει. Και γι’ αυτό σε ευχαριστώ!»
Η
Laura Mazza προτρέπει όλες τις μαμάδες να μην αισθάνονται άσχημα για το σώμα τους , να απολαμβάνουν την καθημερινότητα με τα παιδιά τους και να αγαπούν το σώμα τους όπως είναι.

Η δημοσίεση

 

Γράφει η Ινώ Τσιρίδου.

 

Σκέψεις μιας δικηγόρου μαμάς…

 

 

Και τώρα θα σας κάνω μια ταξική – μαρξιστική – μεταφεμινιστική ανάλυση του παιδικού (χα, ας γελάσω) τραγουδιού Ρούντολφ το ελαφάκι.

Οι στίχοι (μουαχαχα) έχουν ως εξής:

 

Login Form

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Serrebrity

Διεύθυνση: Ιουστινιανού 8, Σέρρες

Τηλ.: 2321307662
 
KARPOUZAKIS • ART & GRAPHIC DESIGN