ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Είναι κάποιες μέρες που δεν νιώθεις καθόλου όμορφη. Δεν σου αρέσουν ούτε τα μαλλιά σου, ούτε τα ρούχα σου και γενικά δεν είσαι καθόλου ευχαριστημένη από τον εαυτό σου. Ναι υπάρχουν δυστυχώς αυτές οι μέρες που νιώθεις ότι είσαι η πιο άσχημη που υπάρχει… Μειώνεις την αυτοπεποίθηση σου και τα βρίσκεις όλα πάνω σου λάθος.

Οι ανασφάλειες σου γεμίζουν το κεφάλι με άσχημες σκέψεις για το οτιδήποτε. Μπορεί να μην είναι μόνο για την εξωτερική σου εμφάνιση αλλά και για το πώς νιώθεις γενικά. Πως γίνεται να το αλλάξουμε αυτό; Όλα ξεκινούν από την αυτοπεποίθηση. Αξίζει να αγαπάς τον εαυτό σου και διώξε τις μαύρες σκέψεις. Έχουμε κάποιες συμβουλές που αν τις εφαρμόσεις θα σε βοηθήσουν να νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου και να ανεβάσεις την αυτοεκτίμηση σου.

Απέφυγε να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη: Όσο κοιτάς τόσο θα βρίσκεις περισσότερα να σε ενοχλούν πάνω σου.

Διάλεξε ρούχα που σε κάνουν να νιώθεις όμορφη: Κάποια ρούχα σε κολακεύουν και σου ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση.

Προσπάθησε να χαμογελάς : Το χαμόγελο κάνει τους ανθρώπους να φαίνονται πιο όμορφοι

Βάλε να ακούσεις ανεβαστική μουσική: Βάλε στο τέρμα την μουσική που σου αρέσει και θα νιώσεις τη διάθεση σου να ανεβαίνει και θα ξεχάσεις τις άσχημες σκέψεις

Διόρθωσε την στάση του σώματος σου: Μην καμπουριάζεις και ίσιωσε το κορμί σου με το κεφάλι ψηλά.

Κάνε ένα κομπλιμέντο σε κάποιον άλλο: Προσφέροντας θετική ενέργεια θα βοηθηθείς και εσύ.

Μην σκέφτεσαι αρνητικά: Μόλις καταλάβεις ότι έρχονται αρνητικές σκέψεις σταμάτησε τις, σου δηλητηριάζουν το μυαλό και το σώμα.

Ξεκίνα γυμναστική: Βοηθά στην ευεξία και την θετική ενέργεια. Οποιοδήποτε είδος άσκησης σας αρέσει και σας εκτονώνει.

Γράψε τα θετικά σου χαρακτηριστικά: Ίσως είναι δύσκολο στην αρχή αλλά θα σε βοηθήσει να ανεβεί η αυτοπεποίθηση σου

 

Είσαι μοναδική και δεν υπάρχει καμία σαν εσένα σε όλο τον κόσμο! Ακόμα και η δίδυμη αδερφή σου είναι διαφορετική σπο εσένα και ας μοιάζετε. Η προσωπικότητά σου, το σώμα σου είναι όλα δικά σου και δεν υπάρχουν πουθενά αλλού! Αγάπησε τον εαυτό σου με όλα του τα ελαττώματα. Είσαι όμορφη έτσι όπως είσαι!

Ο Mark Gungor είναι ένας από τους πιο περιζήτητους διεθνείς ομιλητές για τον γάμο και την οικογένεια. Κάθε χρόνο, χιλιάδες ζευγάρια παρακολουθούν τις ομιλίες του  Laugh Your Way to a Better Marriage®. Η ειλικρινής και κωμική προσέγγιση του Mark δημιουργεί αξέχαστες εικόνες. Με τη δύναμη του χιούμορ του διδάσκει αποδεδειγμένες αρχές που μπορούν να ενισχύσουν οποιοδήποτε γάμο.
Σε ένα από τα πολλά βίντεο που βρήκαμε ο
Mark συγκρίνει τον εγκέφαλο των αντρών με αυτό των γυναικών. Στους άντρες όπως λέει, υπάρχουν κουτάκια μικρά για κάθε τι στη ζωή τους. Κουτάκι για το αυτοκίνητο, για τα χρήματα, για τη δουλειά, για τα παιδιά, για όλα. Όταν λοιπόν ο άντρας συζητά για ένα θέμα από αυτά τα κουτιά δεν γίνεται να συζητήσει για κάποιο άλλο. Επίσης υπάρχει ένα κουτάκι το οποίο είναι κενό, το απόλυτο τίποτα και στο οποίο οι άντρες λατρεύουν να μπαίνουν.

Ενώ οι γυναίκες έχουν τελείως διαφορετικό εγκέφαλο και σκέφτονται τελείως διαφορετικά. Δεν υπάρχουν κουτάκια και όλα τα θέματα στη ζωή τους συνδέονται μεταξύ τους . Τον παρομοιάζει με μια μεγάλη μπάλα από σύρματα που  επηρεάζεται από το συναίσθημα. Όταν συμβαίνει ένα γεγονός στις γυναίκες ενώνεται με το συναίσθημα και έτσι μένει στην μνήμη τους με αποτέλεσμα να θυμούνται τα πάντα. Επίσης δεν μπορούν να κατανοήσουν το κενό κουτάκι των αντρών και τους εκνευρίζει απίστευτα.

Επίσημη ιστοσελίδα του Mark

 

Δείτε το βίντεο(Αγγλικά):

 

 

 

 

 

 

Καθημερινές τριβές μας αποκαλύπτουν πτυχές του συντρόφου μας αλλά και του εαυτού μας που δεν μας αρέσουν και τόσο, που δεν ταιριάζουν στην ρομαντική εικόνα που είχαμε όταν πρωτοερωτευτηκαμε.

Ξαφνικά μας ενοχλεί κάτι και είναι τόσο σημαντικό που πρέπει να το πούμε και να το θέσουμε σαν προβλημα. Απαιτούμε από τον άλλον να αλλάξει.

Ξαφνικά "δε μπορώ να ανεχτω τη διαφωνία μαζί του, πρέπει να συμφωνήσει μαζι μου αλλιώς θα χωρίσω."

"Είναι ανυπόφορος, κάνει σαν παιδί, απορω πως τον/την ανέχομαι".

Σκέφτηκες ποτέ ότι μπορεί τα ίδια να πει κι εκείνος/η για σένα; Εσύ δεν είσαι τέλειος/α ούτε ιδανικος σύντροφος.

Τι σε κάνει να πιστεύεις πως θα τον χωρίσεις εσύ κι όχι εκεινος;

Αν παραμερισεις λίγο τον εγωισμό σου θα καταλάβεις το λόγο που παντρεύτηκες αυτό τον άνθρωπο.

Ο Θεός ήθελε κάτι συγκεκριμένο για σένα. Ήθελε με αυτόν τόν άνθρωπο να αντέξεις, να μάθεις την υπομονή, την κατανόηση, την υποχώρηση, την μετριοφροσύνη, την ταπεινοφροσύνη, την τέχνη του να ακούς τον άλλον, την αγάπη όπως πρέπει να είναι.

Σήμερα τα νέα ζευγάρια χωρίζουν σαν να κολλάνε την επιδημία του διαζυγιου. Χωρίζουν γιατί δεν μπορούν να σκεφτούν παρά τα επιφανειακά . Χωρίζουν γιατί δεν έχουν τη θέληση να προσπαθήσουν. Χωρίζουν γιατί βαρέθηκαν η γιατί πληγώθηκαν και δε μπορούν να συγχωρέσουν.

Χωρίζουν για χίλιους λογους. Και κάποιοι είναι όντως πραγματικοί και οδηγούν αναπόφευκτα στο χωρισμό . Όχι όμως όλοι.

Η δύναμη δεν κρύβεται σε κείνον που φεύγει αλλά σε κείνον που μένει στη σχέση. Σε κείνον που προσπαθεί αλλάζοντας συνήθειες ή τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς να σώσει το γάμο του γιατί θεωρεί πως αξίζει.

Μπορείς να αγαπήσεις και να δεχτείς τον άλλον με τα στραβά του όσο και με τα καλά του; Μπορείς να είσαι πιστός/η γιατί αγαπάς μόνο εκείνον/η; Μπορείς να ανακαλύπτεις σε κείνον καινούρια πράγματα με κάθε αλλαγή στη ζωη; Αυτό θέλει ο γάμος.

Σήμερα ο γάμος έχει πάψει να λαμβάνεται τόσο σοβαρά όσο παλιά. Άλλοι δεν το αποφασίζουν ποτέ να παντρευτούν κι άλλοι το αποφασίζουν επιπόλαια.

Διαλύονται οικογένειες, παιδιά μεγαλώνουν εν μέσω συγκρούσεων, χωρισμένα σε στρατόπεδα. Ο ένας γονιός χάνεται μακριά, ο άλλος, δυστυχισμένος, δε μπορεί να κάνει πολλά...

Αν όμως κρατηθείς γερά με έναν άνθρωπο και χτίσεις μαζί του μία στερεα σχέση ζωής, θα γευτείς την ευτυχία και την ασφάλεια σε έναν κόσμο όπου αυτά δεν τα βρίσκεις πλέον εύκολα.

Και για να το κάνεις αυτό, χρειάζεται πολλή δουλειά, αυτοκριτική, συζήτηση, αλλαγή. Αλλά αξίζει πράγματικα.

 

 

Πλατεία Ελευθερίας 15, 4ος όροφος,  Σιδηρόκαστρο Σερρών,

τηλ.: 23230-25595, κιν.: 6938031098, E-mail:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

maria-andreou.gr

 

 

Καλή σχολική χρονιά σε γονείς και παιδιά!

Βαδίζουμε κιόλας στην δεύτερη εβδομάδα του καινούριου σχολικού έτους και στην πορεία προσαρμοζόμαστε, γονείς και παιδιά στους σχολικούς ρυθμούς.

Ας θυμηθούμε κι εμείς πώς ήταν για εμάς το πρωινό ξύπνημα, πόσο γλυκό ήταν το κρεβατάκι μας που το αφήναμε τόσο νωρίς. Πόσο η νύστα βάραινε τα βλέφαρα μας τις πρώτες ώρες του μαθήματος κι όμως έπρεπε να ακούμε τη δασκάλα...

Login Form

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Serrebrity

Διεύθυνση: Ιουστινιανού 8, Σέρρες

Τηλ.: 2321307662
 
KARPOUZAKIS • ART & GRAPHIC DESIGN