Οι Συνεταιριστικές Τράπεζες εμφανίστηκαν πριν από είκοσι(20) περίπου χρόνια σε όλη την Ελλάδα. Δημιουργήθηκαν κυρίως από ανθρώπους που εμπλέκονται με την παραγωγική διαδικασία του κάθε Νομού. Στηρίχτηκαν σημαντικά από τα Επιμελητήρια και δημιουργήθηκαν ως «συμπληρωματικά εργαλεία» για να μπορούν να προσφέρουν στις τοπικές κοινωνίες.

 

Η δική μας Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών λειτουργεί ως πιστωτικό ίδρυμα από το 2004 και έχει σήμερα σημαντική παρουσία ανάμεσα στις άλλες εμπορικές τράπεζες του Ν.Σερρών.

Μέσα σε ένα τραπεζικό τοπίο, που έχει δραματικά αλλάξει, η Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών βγήκε νικήτρια και ενδυναμωμένη από την αύξηση του συνεταιριστικού της κεφαλαίου. Δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει αταλάντευτα τη δυναμική της παρουσία στην πόλη και το Ν.Σερρών.

Πάντοτε, βέβαια με γνώμονα τη στήριξη και υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας αλλά παράλληλα και με το βλέμμα στο παρόν και το μέλλον, που την καλεί να ρίξει στο τραπέζι ανταγωνιστικά και ελκυστικά τραπεζικά πακέτα.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών διαθέτει όλες τις τραπεζικές εργασίες. Μέσα στους 5.000 περίπου πελάτες της, ασφαλώς δεν περιλαμβάνονται μόνο Επαγγελματίες αλλά υπάρχουν και Δημόσιοι Υπάλληλοι, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι , Συνταξιούχοι και γενικώς υπάρχει όλη η γκάμα της πελατείας που έχουν και οι άλλες τράπεζες.

Τα επιτόκια των καταθέσεων που προσφέρει η Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών είναι ανταγωνιστικά σε σχέση με τις άλλες τράπεζες, επειδή ακριβώς τα χρήματα της τράπεζας αντλούνται από το Ν.Σερρών και δεν έχει να πάρει κι άλλα επιτόκια κι από αλλού, ώστε να κάνει σκληρή πολιτική.

Προσφέρει από τα πιο ανταγωνιστικά και ελκυστικά επιτόκια στην αγορά και το συγκριτικό της πλεονέκτημα είναι η ταχύτητα , η αμεσότητα και η ευελιξία αντιμετώπισης ενός ζητήματος ή μας υπόθεσης.

Τα Μέλη του ΔΣ της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών δεν είναι «τραπεζίτες». Είναι μέτοχοι της τράπεζας, όπως όλοι οι υπόλοιποι. Μπαίνουν σε μια εκλογική διαδικασία και κάποιοι αναλαμβάνουν να σηκώσουν στις πλάτες τους το βάρος της Διοίκησης της διαχείρισης της Τράπεζας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ο δανειολήπτης έχει εύκολη και άμεση πρόσβαση στη Διοίκηση της Τράπεζας, επειδή είναι μια «κλειστή διοίκηση», αφού φροντίζει να κρατά ισορροπίες και να δέχεται τα αιτήματα όλων.

Το κοινωνικό πρόσωπο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών είναι ανταποδοτικό σε όλους τους τομείς της κοινωνίας επιστρέφοντας μεγάλο μέρος των κερδών της, στηρίζοντας εκδηλώσεις και δράσεις της τοπικής κοινωνίας των Σερρών, κάτι που δύσκολα κάποια άλλη τράπεζα έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει. Είναι κοντά και εμπράκτως στον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση, το Περιβάλλον, την Εκκλησία και τον Αθλητισμό και όχι στα λόγια.

Η Συνεταιριστική τράπεζα Σερρών από κοινού με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Πιερίας έχουν εκκινήσει τις σχετικές διαδικασίες για τη δημιουργία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας. Αυτό, για να συμβεί, χρειάζεται η αύξηση της βάσης των πελατών της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών. Γι’αυτό  και η εγγραφή νέων μελών είναι απαραίτητη ως και αναγκαία.

 

Share on

Login Form

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Serrebrity

Διεύθυνση: Ιουστινιανού 8, Σέρρες

Τηλ.: 2321307662
 
KARPOUZAKIS • ART & GRAPHIC DESIGN