Όταν ένας Δημόσιος υπάλληλος συμπληρώσει τα έτη υπηρεσίας κι έχει και την κατάλληλη ηλικία, έρχεται χαρτί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και του ανακοινώνεται ότι πλέον δεν μπορεί να συνεχίζει να κρατά τη θέση αυτή και πρέπει να υποβάλλει την παραίτησή του. Όλα αυτά στο Δημόσιο Τομέα.

Στον ιδιωτικό τομέα, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Και δεν αναφέρομαι φυσικά στους εργάτες και στους μισθωτούς των επιχειρήσεων, που περιμένουν πώς και πώς να συμπληρώσουν το όριο των χρόνων υπηρεσίας και ηλικίας για να συνταξιοδοτηθούν.

 

Αναφέρομαι κυρίως σε ανθρώπους  του καλλιτεχνικού χώρου, (ηθοποιοί-τραγουδιστές), και του ανθρώπους του πολιτικού χώρου. Εδώ, βλέπουμε ότι το όριο ηλικίας και τα χρόνια εργασίας δεν έχουν καμιά σημασία, αφού υπέργηροι ηθοποιοί και τραγουδιστές συνεχίζουν να εργάζονται σαν να είναι νέοι.

Επειδή, όμως, η εικόνα αυτών των ανθρώπων έχει εντυπωθεί στη μνήμη τη δική μας από την εποχή της μεγάλης τους δόξας, συγκρινόμενη, έχει αρνητικές προσλαμβάνουσες.

Έτσι, βλέπουμε ηθοποιούς με κομοδινί μαλλιά και τεχνητές οδοντοστοιχίες, που μετά βίας συγκρατούν, να προσπαθούν να αποδείξουν ότι μπορούν να σταθούν στο σανίδι. Τραγουδιστές, με λαρυγγισμούς και αλλοιωμένη χροιά να ισχυρίζονται ότι μόνο αυτοί μπορούν να υπηρετούν το τραγούδι.

Για το κοινό που τους θαύμασε και τους χειροκρότησε είναι επίπονη η αλλαγή της εικόνας τους. Κι όπως είπε προσφάτως ο τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας «ο καλλιτέχνης πρέπει να ξέρει πότε πρέπει να αποσυρθεί και να μην ευτελίζει την εικόνα του».

Το βιολογικό ρολόι, δυστυχώς, δεν συγκρατείται με «τεχνάσματα». Άλλωστε, όλοι αυτοί πληρώθηκαν πολύ καλά όλα τα χρόνια της ακμής τους κι έπρεπε να φροντίσουν για το τέλος της ζωής τους. Η δόξα έχει ημερομηνία λήξης.

 

Δημοσιεύτηκε στο ΜΕΤΑ magazino 

Share on

Login Form

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Serrebrity

Διεύθυνση: Ιουστινιανού 8, Σέρρες

Τηλ.: 2321307662
 
KARPOUZAKIS • ART & GRAPHIC DESIGN