Αρνί, κατσίκι, παϊδάκια, κοκορέτσι, μαγειρίτσα, τσουρέκια, κουλούρια και ποτά καταναλώθηκαν τις ημέρες του Πάσχα. Η ελληνική παράδοση θέλει στον κάθε τόπο της και το δικό της, ιδιαίτερο έδεσμα για να διατηρούνται τα έθιμα και οι συνήθειες. Θέλει και την υπερβολή, αυτό το χαρακτηριστικό που ξεπερνά κάθε έννοια της οικονομίας και της ανέχειας της εποχής.

 

Μπορεί να εκκρεμεί η δόση του ΕΝΦΙΑ, της εφορίας, η αποπληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ και του Νερού, όμως το γλέντι θα στηθεί στις αυλές και στα μπαλκόνια, στα χωριά και στις πόλεις. Κι αφού ο Έλληνας φάει και πιει, αφού χορτάσει το μάτι και η κοιλιά, αφού το οινόπνευμα απελευθερώσει αυτά τα «αχ!» και τα «θέλω», που καταπιέζει τον υπόλοιπο χρόνο, θα κοιτάξει να μπαλώσει τις τρύπες των οικογενειακών βαρών, που άφησε στην άκρη.

Θα κοιτάξει τότε και τα επιπλέον κιλά που πρόσθεσε η υπερβολή του Πάσχα, την κοιλιά του που ξεχείλωσε και τα παχάκια που προστέθηκαν γύρω από τη μέση. Θα τρέξει στα γυμναστήρια και στα γήπεδα, θα ριχτεί στις δίαιτες και αφαγίες για να διορθώσει όλα όσα οι γιορτές του Πάσχα άφησαν φεύγοντας.

Έτσι είναι ο Έλληνας ! Ζει την κάθε γιορτή έντονα, χαίρεται και γλεντά, ξορκίζει τη φτώχεια με στιγμές χαρούμενες κι όταν φτάσει ο «κόμπος στο χτένι», τότε και μόνο τότε τρέχει να μπαλώσει τις τρύπες της ζωής του. 

Share on

Login Form

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Serrebrity

Διεύθυνση: Ιουστινιανού 8, Σέρρες

Τηλ.: 2321307662
 
KARPOUZAKIS • ART & GRAPHIC DESIGN