Κάθε φορά που ακούω για φόλες και νεκρά ζώα αναρωτιέμαι για πόσο ακόμη θα συνεχίζεται αυτή η εγκληματική συμπεριφορά απέναντι στα τετράποδα.

Ο κόσμος είναι διχασμένος! Από τη μία αυτοί που αγαπούν και προστατεύουν τα ζώα φτάνοντας πολλές φορές σε «υπερβολές» και από την άλλη εκείνοι, που αδιαφορούν, γίνονται βασανιστές των ζώων και οπλίζουν το χέρι τους με μία φόλα.

Τις ημέρες των εορτών που προηγήθηκαν είδα πολλά νεκρά ζώα στους δρόμους του Ν. Σερρών, άγρια και ήμερα. Αυτά τα ζώα, πέραν του γεγονότος ότι κανείς δεν βγήκε να τα υπερασπιστεί, τα άφησαν κιόλας να λιώσουν από το χρόνο πάνω στην άσφαλτο.

 

Ως πολίτης και άνθρωπος ενοχλούμαι για αυτόν το διαχωρισμό. Ενοχλούμαι, που τη μερίδα του λέοντος οι φιλόζωοι τη φυλάσσουν για τα συμπαθή σκυλιά και τις ναζιάρες γατούλες. Ενοχλούμαι, όταν μαθαίνω για καταγγελίες του τύπου «κλώτσησε το σκύλο! Δικάστε τον!» Ενοχλούμαι κι όταν ένα απάνθρωπο χέρι πετά μία φόλα.

Ποιος όμως είναι ο υπεύθυνος; Πρώτα όλοι εμείς, οι δήθεν φιλόζωοι, με την επιλεκτική συμπεριφορά απέναντι στα τετράποδα. Όλοι εμείς, που δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι, αφού άλλαξε ο τρόπος της ζωής μας, είναι δύσκολο έως και αδύνατο να φιλοξενούμε μέσα σε ένα διαμέρισμα ένα σκύλο και κυρίως να τον αφήνουμε πολλές ώρες μόνο του.

Επιπλέον, είναι βασανιστικό να χάνουν τα ζώα το φύλο τους, στειρώνοντάς τα, είναι εξευτελιστικό να τα κουρεύουμε, να τα χτενίζουμε, να τα ντύνουμε σαν να είναι άνθρωποι, είναι αστείο και κωμικό να επικαλούμαστε την αγάπη ως δικαιολογία για όποια ακραία συμπεριφορά μας απέναντί τους.

Όλα αυτά γίνονται για ένα λόγο: Για να καλύψουμε κενά και να κρατάμε το χέρι κάποιου, έστω και ενός ζώου!

Τι θέλει, άραγε, ένας σκύλος για να είναι ευτυχισμένος; Τροφή κι ελευθερία θα έλεγα. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες. Ζούμε στην εποχή των αδέσποτων, που εμείς οι ίδιοι δημιουργήσαμε. Ζούμε στην εποχή των νεκρών ζώων της ασφάλτου, που εμείς οι ίδιοι σκοτώσαμε, ζούμε στην εποχή, που απαγορεύεται η ευθανασία των ζώων αλλά επιτρέπεται η στείρωση.

 

Και ποιος τάχα μάς είπε ότι ένα ζώο στειρωμένο θέλει να ζει ; 

Share on

Login Form

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Serrebrity

Διεύθυνση: Ιουστινιανού 8, Σέρρες

Τηλ.: 2321307662
 
KARPOUZAKIS • ART & GRAPHIC DESIGN