Κύμα καταγγελιών σεξουαλικών παρενοχλήσεων στους καλλιτεχνικούς (κι όχι μόνο) χώρους απασχόλησε τελευταία τα ΜΜΕ.

Σκηνοθέτες επώνυμοι και παραγωγοί ταινιών και θεατρικών παραστάσεων κατηγορήθηκαν από γυναίκες ηθοποιούς ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Μέχρι εδώ η είδηση σοκάρει και δημιουργεί εύλογα αγανάκτηση, θυμό και αισθήματα συμπόνιας και συμπαράστασης προς το γυναικείο φύλο.

 

Βεβαίως και πρέπει κάθε τέτοια πράξη, όταν συμβαίνει να καταγγέλλεται και να τιμωρούνται οι ένοχοι. Βεβαίως και πρέπει στους καλλιτεχνικούς χώρους να υπάρχει σεβασμός στην αξιοπρέπεια των νέων γυναικών που επιθυμούν μία θέση στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Βεβαίως και πρέπει το κριτήριο στην επιλογή των προσώπων να στηρίζεται στην αξιοκρατία και μόνο.

Αυτό που ξενίζει και αφήνει κενά στις καταγγελίες  είναι ο χρόνος που αυτές έγιναν. Σιτεμένες και φτασμένες πια επαγγελματικά γυναίκες, καθυστερημένα και παράκαιρα – για ποιους λόγους άραγε; θυμήθηκαν ετεροχρονισμένα να κάνουν αυτές τις καταγγελίες.

Αφού έστησαν καριέρα, αφού κατάφεραν μνα ξεχωρίσουν με τη στήριξη κάποιων προσώπων, αφού πλούτισαν και γεύτηκαν τις χαρές της αναγνώρισης και της καταξίωσης, αφού χόρτασαν χειροκρότημα ε! ναι! ήρθε η ώρα να θυμηθούν κι αυτούς που τις έσπρωξαν να ξεχωρίσουν.

 

Γιατί τάχα οι καταγγελίες δεν έγιναν τον ίδιο χρόνο που γινόταν η σεξουαλική παρενόχληση; Γιατί τάχα άφησαν αυτούς τους ανθρώπους να τις εκμεταλλεύονται με τέτοιο χυδαίο τρόπο; Και τέλος, γιατί οι ψίθυροι που όλοι ακούμε δεν γίνονται δυνατές φωνές για να πάψουν παρόμοιες πράξεις; 

Share on

Login Form

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Serrebrity

Διεύθυνση: Ιουστινιανού 8, Σέρρες

Τηλ.: 2321307662
 
KARPOUZAKIS • ART & GRAPHIC DESIGN