Είναι μία θλιβερή κατάσταση, που όλοι μας γνωρίζουμε ότι υφίσταται στους σερραϊκούς δρόμους. Είναι μία πατέντα κακού τύπου  και το κακό έχει παραγίνει.

Οι κάδοι για τα σκουπίδια, οι μπλε της ανακύκλωσης και οι πράσινοι ή οι γκρι των αμιγώς σκουπιδιών είναι υπό . . . εξαφάνιση. Τη μία τους συναντούμε εμπρός από το σπίτι μας, την άλλη τους ψάχνουμε και τους εντοπίζουμε δεκάδες μέτρα μακρύτερα.

 

Είναι απίστευτη η ασυνειδησία ορισμένων «εξυπνάκηδων», οι οποίοι με χαρακτηριστική ευκολία μετακινούν από εδώ και από εκεί τους κάδους των σκουπιδιών για να «δημιουργήσουν» ικανό χώρο και να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους.

Οι κάδοι βέβαια τοποθετήθηκαν από τη Δημοτική Αρχή με γνώμονα τις ανάγκες ενός οικοδομικού συγκροτήματος και βρίσκονται στο ενδεδειγμένο σημείο έτσι ώστε και να εξυπηρετούν και παράλληλα να μην εμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

«Πρέπει να βρω να σταθμεύσω κάπου το αυτοκίνητό μου, αναζητώ εναγωνίως μία θέση πάρκινγκ, ψάχνω από εδώ, ψάχνω από εκεί και εν τέλει διώχνω τον κάδο απορριμμάτων, ενίοτε τον ανεβάζω πάνω στο πεζοδρόμιο και σαν κλασικός Νεοέλληνας παρκάρω την αμαξάρα μου δίχως τύψεις».

 

Επέλεξα συνειδητά την παραπάνω φωτογραφία, γιατί ίσως εδώ να βρίσκεται και η λύση του προβλήματος. Κατά το παρελθόν τοποθετήθηκαν (και πολύ ορθά) κίτρινες μεταλλικές μπαριέρες ένθεν κακείθεν των κάδων. Οι θέσεις δηλαδή κατά μία έννοια οριοθετήθηκαν. Τελικά, ίσως έτσι να αποτρέψουμε κάποιους δυνητικούς «καρνάβαλους» των δρόμων.

Share on

Login Form

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Serrebrity

Διεύθυνση: Ιουστινιανού 8, Σέρρες

Τηλ.: 2321307662
 
KARPOUZAKIS • ART & GRAPHIC DESIGN