Είναι η εποχή, που οι αγρότες της υπαίθρου, του εύφορου κάμπου των Σερρών βρίσκονται σε πλήρη διέγερση ασχολούμενοι με τις κάθε λογής γεωργικές εργασίες. Είναι η εποχή που βλέπουμε στους δρόμους πλατφόρμες να ρυμουλκούνται από γεωργικούς ελκυστήρες (τρακτέρ) με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Κατευθυνόμενος προ ολίγων ημερών στη Νιγρίτα βρήκα στο δρόμο μου, λίγο μετά το Σκούταρι, το τρακτέρ με αυτήν, τη γεμάτη με χορτόμπαλες, πλατφόρμα. Χρειάστηκαν περισσότερα από 10 λεπτά της ώρας, ώσπου να έρθει η δική μου σειρά για να προσπεράσω το αργό, βαρύ και ογκώδες όχημα, το οποίο καταλάμβανε σχεδόν όλο το δεξιό τμήμα της επαρχιακής οδού.

Δεν είναι η καθυστέρηση που υπέστην, που με κάνει να γράψω για αυτά τα οχήματα, αλλά άλλοι κίνδυνοι που ενεδρεύουν από τη συνύπαρξη στους ίδιους δρόμους του Ν. Σερρών αυτών των οχημάτων με τα υπόλοιπα. Η πλατφόρμα, όπως ξεκάθαρα φαίνεται στις φωτογραφίες, έχει φορτωθεί για τα καλά περιορίζοντας τόσο την ορατότητα του χειριστή του γεωργικού ελκυστήρα προς τα πίσω όσο και την ορατότητα των υπόλοιπων οδηγών που ακολουθούν και επιθυμούν να προσπεράσουν.

Πουθενά δεν εντόπισα σχοινιά, ιμάντες στήριξης του φορτίου ενώ επίσης δεν κατάφερα να διακρίνω κάποιο σκέπαστρο που να τυλίγει τις χορτόμπαλες, να τις κρατά σφιχτά δεμένες και το οποίο να προστατεύει τους οδηγούς που έπονται από τα ενοχλητικά (και επικίνδυνα) χορταράκια που πετάγονται. 

Share on

Login Form

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Serrebrity

Διεύθυνση: Ιουστινιανού 8, Σέρρες

Τηλ.: 2321307662
 
KARPOUZAKIS • ART & GRAPHIC DESIGN