Παλιότερα ο ιδρώτας κάτω από το πουκάμισο ήταν ένδειξη ανδρισμού. Τα σκληρά χέρια φανέρωναν τη δύναμή του. Τα ατημέλητα μαλλιά και τα «γονατισμένα» παντελόνια έδειχναν την εργατικότητά του. Τα καλλυντικά και η περιποίηση ήταν απαγορευτικά για τον άνδρα. Η μόνη μυρωδιά που επιτρεπόταν πάνω του ήταν η μυρωδιά της τεστοστερόνης.

 

Σήμερα τα πράγματα άλλαξαν. Ο άνδρας που πηγαίνει σε κομμωτήριο, φοράει κρέμες, μυρίζει ακριβές κολόνιες, γυμνάζεται, κάνει αποτρίχωση, προσέχει το ντύσιμό του και διεκδικεί το ρόλο του κάτω από τη σύγχρονη ομπρέλα της περιποίησης. Ένας άνδρας με κομψό ντύσιμο, όμορφο χτένισμα, περιποιημένα νύχια και δροσερή αναπνοή είναι ο άνδρας του σήμερα. Είναι αυτός, που στο πέρασμά του τον ακολουθούν γυναικεία μάτια και που δεν θεωρεί ταμπού την επίσκεψη σε ένα κέντρο αισθητικής. Είναι αυτός, που πριν βγει έξω για να γίνει «κυνηγός», φροντίζει τα «όπλα» του, που αν μη τι άλλο ενισχύουν την εικόνα του και τον κάνουν γοητευτικό.

 

Η άποψη που θέλει τον περιποιημένο άντρα να κουβαλά το «φορτίο» της αμφισβήτησης του ανδρισμού του έχει καταρριφθεί. Ο «ντιντής» του χθες αποτίναξε από τους ώμους του τη σκουριά των κατηγοριών και των απαγορεύσεων. Οι άνδρες πια δεν ντρέπονται να παρακολουθήσουν μια επίδειξη μόδας, να ακολουθήσουν τις ενδυματολογικές τάσεις της εποχής και να βάλουν χρώμα στο συντηρητισμό δεκαετιών.

 

Μια μεταξωτή γραβάτα, ένα ζευγάρι μανικετόκουμπα, καλογυαλισμένα παπούτσια και μια δερμάτινη τσάντα δεν προσδίδουν μόνο κύρος στην εικόνα του αλλά γίνονται τις περισσότερες φορές όπλα για την «πρώτη εντύπωση». Κι όταν όλα τα παραπάνω συνδυάζονται και με τη μεστότητα του λόγου και της σκέψης του και της άψογης συμπεριφοράς του, ε! τότε πια «αυτός ο άνδρας» γίνεται ακαταμάχητος! 

 

Share on

Login Form

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Serrebrity

Διεύθυνση: Ιουστινιανού 8, Σέρρες

Τηλ.: 2321307662
 
KARPOUZAKIS • ART & GRAPHIC DESIGN