Jordan

 

 

Μηνύματα ότι μας περιμένει ένα θερμό καλοκαίρι έρχονται από παντού. Πρώτα-πρώτα οι τιμές του υδραργύρου που σκαρφάλωσαν ήδη ψηλά στέλνουν το μήνυμα για το τι μας περιμένει το καλοκαίρι.

Το πολιτικό θερμόμετρο επίσης χτυπάει κόκκινο με την αέναη αντιπαράθεση Τσίπρα-Μητσοτάκη. Κι ο μεν πρώτος επιμένει ότι τον Αύγουστο η έξοδος από τα Μνημόνια θα είναι καθαρή , ο δε δεύτερος ότι η έξοδος είναι ένα ακόμη ψέμα του Τσίπρα.

 

 

Ελπίζω φίλοι και φίλες Σερραίοι, να μην ξαφνιαστείτε αν δείτε ότι συνυπάρχετε στο δρόμο με άλλα αυτοκίνητα, τα οποία φέρουν πινακίδες εκ Θεσ/νίκης, και πάντως μην πιστέψετε ότι ήρθαν τόσοι πολλοί «συμπρωτευουσιάνοι» Θεσσαλονικείς ως επισκέπτες στις Σέρρες. . . !

Πριν από κάποια χρόνια , μας είχαν «φορτώσει» το αλήστου μνήμης κοζανίτικο «ΚΖΜ», λίγο καιρό αργότερα το αξέχαστο δραμινό «ΡΜΧ» και τώρα και για κάμποσο καιρό ακόμη θα είμαστε «ξένοι» μέσα στον ίδιο μας το Νομό.

 

 

 

Σε ρεπορτάζ στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» διάβασα για την αύξηση της εγκληματικότητας στη χώρα μας. Τα ουσιαστικά στοιχεία είναι δοσμένα από την Ελληνική Αστυνομία και «πατώντας» πάνω σε αυτά, οι ληστείες κατέχουν το 132% αύξηση σε όλη τη χώρα ενώ ακολουθεί με 84% αύξηση το λαθρεμπόριο.

Εκβιασμοί, πλαστογραφίες, πλαστά χαρτονομίσματα, κλοπές, διαρρήξεις καταστημάτων, αρπαγές τσαντών, ληστείες σε σπίτια είναι τα εγκλήματα, που τους τελευταίους μήνες έχουν πάρει την ανηφόρα στη χώρα μας.

 

 

Την εποχή που ο Πρόεδρος ήταν ο άρχοντας του χωριού, τα πράγματα λειτουργούσαν περίπου έτσι: Εάν ήταν ομογάλακτος με το κόμμα της εξουσίας και εάν είχε «κολλητό» κάποιον βουλευτή, τα κονδύλια και τα «δωράκια» έπεφταν βροχή και γίνονταν πλατείες, παιδικές χαρές, τσιμεντοστρώσεις, πλακόστρωτα και πεζοδρόμια. Έργα βιτρίνας δηλαδή. Να τα βλέπει ο χωρικός και να λέει: «Μπράβο Πρόεδρε»!

 

 

 

Άγριος καβγάς ξέσπασε μεταξύ της Κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης για τη γραβάτα που φόρεσε ο Πρωθυπουργός στο αίθριο του Ζαππείου μπροστά στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για να τους ανακοινώσει την έξοδο της χώρας μας από τα Μνημόνια.

Δεν έφταιγε για τον καβγά το κόκκινο χρώμα της γραβάτας που διάλεξε ο κ.Τσίπρας, ούτε ο γιακάς του πουκαμίσου του, που δεν ήταν «όπως έπρεπε». Δεν έφταιγε ακόμη-ακόμη το ότι δεν του πήγαινε η γραβάτα του Πρωθυπουργού.

 

 

 

Οι Συνεταιριστικές Τράπεζες εμφανίστηκαν πριν από είκοσι(20) περίπου χρόνια σε όλη την Ελλάδα. Δημιουργήθηκαν κυρίως από ανθρώπους που εμπλέκονται με την παραγωγική διαδικασία του κάθε Νομού. Στηρίχτηκαν σημαντικά από τα Επιμελητήρια και δημιουργήθηκαν ως «συμπληρωματικά εργαλεία» για να μπορούν να προσφέρουν στις τοπικές κοινωνίες.

 

 

 

 

Η είδηση του χωρισμού του μάς άφησε όλους άφωνους. Μετρούσαν δέκα(10) και κάτι χρόνια συνύπαρξης. Μια σχέση που ξεκίνησε από τα φοιτητικά χρόνια και μόλις δύο(2) χρόνια πριν οδηγήθηκαν και στα σκαλιά της εκκλησίας.

Για όλους εμάς στην παρέα, ήταν το παράδειγμα μιας μεγάλης αγάπης, ήταν η αναφορά μας στις συζητήσεις μας, ήταν «δύο» που έγιναν ένα».

Share on

Login Form

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Serrebrity

Διεύθυνση: Ιουστινιανού 8, Σέρρες

Τηλ.: 2321307662
 
KARPOUZAKIS • ART & GRAPHIC DESIGN