Τα αποτελέσματα βγήκαν και πλέον γνωρίζεις σε ποια πόλη θα πάς φοιτητής/τρια. Μεγάλη η χαρά αλλά ταυτόχρονα υπάρχει και το άγχος για το καινούριο ξεκίνημα. Για την εύρεση σπιτιού σε όλες τις φοιτητούπολεις της χώρας υπάρχουν αρκετές επιλογές.

Υπάρχουν νόμιμα μεσιτικά γραφεία όπου μπορούν να βοηθήσουν τον φοιτητή να βρει την καλύτερη επιλογή για εκείνον.

Τα σπίτια που βρίσκονται στο κέντρο των πόλεων είναι παλαιότερα κτίσματα. Σε κάποιες πόλεις είναι πιο ακριβά το ενοίκιο στο κέντρο σε κάποιες αυτό δεν ισχύει. Οπότε είναι καλό να μην περιορίζουμε την αναζήτηση μόνο σε ένα μέρος της πόλης.

Είναι καλό να ενημερωθούμε για το σπίτι που ενδιαφερόμαστε αν έχει κοντά σούπερ μάρκετ, αν είναι κοντά η στάση του λεωφορείου για τη σχολή, αν είναι ήσυχη γειτονία. Σε μια άγνωστη πόλη όπου δεν υπάρχει κανένας γνωστός μπορεί να μας ενημερώσει ο μεσίτης για όλες αυτές τις πληροφορίες. Σε περίπτωση που έχουμε γνωστό, φίλο ή συγγενή μπορούμε να ζητήσουμε τη βοήθεια του. Επίσης θα πρέπει να ενημερωθούμε εκ των προτέρων και για το ύψος των κοινοχρήστων, των λογαριασμών κοινής ωφέλειας και τη θέρμανση.

Στο σπίτι που μας αρέσει κάνουμε έναν έλεγχο για τυχόν βλάβες και να ενημερώσουμε τον ιδιοκτήτη ώστε να τις διορθώσει και να το παραλάβουμε σε λειτουργική κατάσταση. Αν γίνεται να αποφεύγουμε τα υπόγεια, σοφίτες και πολύ παλιές οικοδομές.

Το ενοίκιο διαμορφώνεται ελεύθερα και μετά που θα συμφωνηθεί  ο φοιτητής ή οι γονείς του υπογράφουν συμβόλαιο μίσθωσης με τον ιδιοκτήτη. Συνήθως ισχύει για 2 ή 3 χρόνια αλλά μπορεί και λιγότερο ή και αορίστου χρόνου. Το ενοίκιο καταχωρείται στο Taxisnet από τον ιδιοκτήτη και το αποδέχεται ο ενοικιαστής.

Χρειάζεται προσοχή αν υπάρχει κάποιος όρος ή κάτι που δεν συμφωνούμε να μην υπογράψουμε. Μπορούμε να συμβουλευτούμε έναν δικηγόρο.

Επίσης προσοχή χρειάζεται και για μεσιτικά γραφεία μαϊμού  όπου ζητούν προκαταβολή. Τα νόμιμα γραφεία λαμβάνουν αμοιβή μετά την υπογραφή του  συμβολαίου.

 

Τέλος, εξετάστε το ενδεχόμενο της  αγοράς μιας κατοικίας, αν αυτό είναι δυνατό. Ίσως να είναι πιο συμφέρουσα επιλογή.

Login Form

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Serrebrity

Διεύθυνση: Ιουστινιανού 8, Σέρρες

Τηλ.: 2321307662
 
KARPOUZAKIS • ART & GRAPHIC DESIGN