Το καλοκαίρι ανεβαίνει η θερμοκρασία με αποτέλεσμα να ανεβαίνει και εντός της οικίας μας. Κάποιοι έχουν κλιματιστικό και μπορούν να το χρησιμοποιήσουν. Ενώ κάποιοι δεν έχουν ή δεν μπορούν να πληρώσουν τον φουσκωμένο λογαριασμό του ρεύματος μετά την χρήση του. Μπορούμε να σκεφτούμε λίγο πιο οικονομικά και οικολογικά και να διαλέξουμε εναλλακτικούς τρόπους για να δροσίσουμε το σπίτι μας .

Φυτέψτε φυτά

Μπορείτε να φτιάξετε τεχνητούς φράχτες από φυτά ή να φυτέψετε αναρριχητικά φυτά όπου θα καλύψουν τους τοίχους που βλέπει ο ήλιος. Όπως κισσό και βουκαμβίλια.

Τοποθετήστε σκίαστρα

Μπορείτε να τοποθετήσετε τέντες, ξύλινα σκέπαστρα ή πέργκολες.

Κατεβάστε τα πατζούρια

Κατεβάστε πατζούρια ή κλείστε τα στόρια και κλείστε τις κουρτίνες όταν χτυπάει ο ήλιος .

Τοποθετήστε ανεμιστήρες

Ένας ανεμιστήρας οροφής ή δαπέδου  μπορεί να μειώσει την θερμοκρασία κατά 3 βαθμούς και καταναλώνει πολύ λιγότερο ρεύμα από ένα κλιματιστικό. Αν έχετε ανεμιστήρες στο ταβάνι, σιγουρευτείτε ότι λειτουργούν με φορά αντίθετη από αυτή του ρολογιού. Θέλετε τον χειμώνα να έχουν την φορά του ρολογιού, για να σπρώχνουν τον ζεστό αέρα κάτω, και το καλοκαίρι την αντίστροφη, για να τον κρατούν ψηλά.
Αν έχετε δαπέδου τοποθετήστε ένα μπολ με πάγο ή ένα δοχείο με παγωμένο νερό μπροστά του για μεγαλύτερη δροσιά.

Κλείστε τα φώτα

Κλείστε τα φώτα, τον φούρνο, το σίδερο και άλλες εσωτερικές πηγές θερμότητας. Αν θέλετε προτιμήστε το γκριλ στο μπαλκόνι ή στην κουζίνα προτιμήστε την κατσαρόλα. Μπορείτε επίσης να μαγειρέψετε το βράδυ.

Αερίστε το πρωί

Αερίστε το πρωί ή το βράδυ όπου η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη και στη συνέχεια κλείστε τα παράθυρα και τις πόρτες  για όλο το μεσημέρι.

Ρίξτε δροσερό νερό

Το βράδυ ρίξτε δροσερό νερό στα μπαλκόνια και στους εξωτερικούς τοίχους.

Τοποθετήστε αντηλιακές μεμβράνες στα τζάμια

Τοποθετήστε αντηλιακές μεμβράνες στα τζάμια σας οι οποίες κόβουν την ηλιακή ακτινοβολία πάνω από 80% και προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία  99%.Αποφύγετε τις μεμβράνες που καθρεφτίζουν έντονα, διότι μειώνουν πολύ το εισερχόμενο φως και επιλέξτε ουδέτερο χρώμα. Είναι προτιμότερο να τις τοποθετήσει ένας ειδικός για πιο σωστό αποτέλεσμα.

Login Form

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Serrebrity

Διεύθυνση: Ιουστινιανού 8, Σέρρες

Τηλ.: 2321307662
 
KARPOUZAKIS • ART & GRAPHIC DESIGN