TIPS

 

 

 

Στις 22 Απριλίου γιορτάσαμε την μέρα της γης. Πολλά   ακούστηκαν για την συγκομιδή σκουπιδιών και την ανακύκλωση. Μήπως όμως αυτό είναι μόνο ένα μικρό μέρος της συνολικής εικόνας;

Πριν πολλά χρόνια αρχίσαμε να σκεφτόμαστε ότι ναι, μεν εξαιρετική η βιομηχανική επανάσταση, και όντως μας βοήθησε πολύ, αλλά λίγο έχουμε ξεφύγει. Λίγο, διότι ακόμη δεν πληρώνουμε για κάθε μας σκουπίδι, ούτε αναγκαζόμαστε να ζούμε με αυτά όπως γίνεται σε άλλες χώρες.
Για καιρό το μόνο που μας ένοιαζε ήταν να αγοράζουμε, να καταναλώνουμε. Και κάπου κάπου αρχίσαμε να σκεφτόμαστε “μα που πάνε όλα τα σκουπίδια”;
Εκεί, άρχισε το νέο κίνημα της ανακύκλωσης! Εξαιρετική η ανακύκλωση, μόνο που η ανακύκλωση δεν είναι από μόνη της λύση. Είναι μόνο ένα μικρό μέρος της και δεν είναι καν το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε, αν θέλουμε να ζούνε και τα παιδιά μας σε ένα κάπως καθαρό περιβάλλον.

Αν επικρατεί στο παιδικό δωμάτιο και στα περισσότερα δωμάτια χάος από παιδικά παιχνίδια τότε ήρθε η ώρα να τα οργανώσετε. Θα χρειαστεί στην αρχή κάποιος χρόνος για όλη αυτή τη διαδικασία αλλά μετά η τακτοποίηση τους θα γίνεται με ευκολία και θα μπορεί και το παιδί(ανάλογα το παιδί και τους γονείς) να τα οργανώνει μόνο του. Διαβάστε στο άρθρο εδώ τις ιδέες οργάνωσης.

Όσο περνούν τα χρόνια μέσα σε ένα σπίτι, θέλουμε δε θέλουμε τα καλοριφέρ γεμίζουν σκόνη. Μια φορά το χρόνο καλό είναι να καθαρίζουμε όχι μόνο εξωτερικά αλλά εσωτερικά. Εκεί όπου μαζεύεται πολύ σκόνη και είναι δύσκολο να την φτάσουμε.

Αν είστε δύο και πιάσει ο καθένας από τη κάθε πλευρά του κρεβατιού μπορείτε να βάλετε το πάπλωμα μέσα στη παπλωματοθήκη σχετικά εύκολα. Όμως εμείς σας βρήκαμε τον πιο έξυπνο απλό τρόπο που θα μπορείτε από εδώ και στο εξής να κάνετε μόνη σας όλη αυτή τη διαδικασία χωρίς να δυσκολευτείτε καθόλου. Δείτε στο βίντεο πόσο απλό είναι:

Οκτώβριος και ήρθε η ώρα να στρώσουμε τα χειμωνιάτικα χαλιά. Βοηθούν κατά πολύ να μειώσουν το κρύο από το πάτωμα. Στις Σέρρες υπάρχουν αρκετοί επαγγελματίες που αναλαμβάνουν την παραλαβή από το σπίτι σας, τον καθαρισμό και τη φύλαξη τους. Αν τα φροντίσετε εσείς έχουμε τις απαραίτητες συμβουλές παρακάτω:

Ήρθε ο Οκτώβριος και άρχισε να πέφτει η θερμοκρασία. Είναι πλέον απαραίτητο να μαζέψουμε τα καλοκαιρινά και να ετοιμάσουμε τα ρούχα μας μέσα στις ντουλάπες. Πολλά δεν τα φοράμε, πολλά δεν μας κάνουν πια. Σίγουρα με τις δουλειές, τα παιδιά και τις υποχρεώσεις όλη αυτή η διαδικασία μας φαίνεται βουνό! Δεν είναι εύκολη υπόθεση και θέλει υπομονή και οργάνωση. Αν αφιερώσετε κάποιες ώρες ώστε να οργανώσετε έξυπνα την ντουλάπα σας θα είναι πολύ πιο εύκολη η καθημερινότητά σας. Θα βρίσκετε εύκολα ότι ψάχνετε και δεν θα σπαταλάτε χρόνο στο να ψάχνετε μια συγκεκριμένη ζώνη ή μια αγαπημένη μπλούζα. 

Σας έχει τύχει να ξεχάσετε τα κλειδιά σας; Σας έχει τύχει να κλείσει η πόρτα ενώ βρίσκεστε έξω; Για να μην σας ξανασυμβεί βρήκαμε εύκολες λύσεις- κρυψώνες για να έχετε ένα κλειδί σε περίπτωση ανάγκης. Η λύση των παλαιότερων χρόνων να το αφήνουμε κάτω από το χαλάκι της εισόδου δεν είναι πλέον ασφαλές. Δείτε το παρακάτω βίντεο και πάρτε ιδέες.

 

Login Form

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Serrebrity

Διεύθυνση: Ιουστινιανού 8, Σέρρες

Τηλ.: 2321307662
 
KARPOUZAKIS • ART & GRAPHIC DESIGN