TIPS

Αν επικρατεί στο παιδικό δωμάτιο και στα περισσότερα δωμάτια χάος από παιδικά παιχνίδια τότε ήρθε η ώρα να τα οργανώσετε. Θα χρειαστεί στην αρχή κάποιος χρόνος για όλη αυτή τη διαδικασία αλλά μετά η τακτοποίηση τους θα γίνεται με ευκολία και θα μπορεί και το παιδί(ανάλογα το παιδί και τους γονείς) να τα οργανώνει μόνο του. Διαβάστε στο άρθρο εδώ τις ιδέες οργάνωσης.

Όσο περνούν τα χρόνια μέσα σε ένα σπίτι, θέλουμε δε θέλουμε τα καλοριφέρ γεμίζουν σκόνη. Μια φορά το χρόνο καλό είναι να καθαρίζουμε όχι μόνο εξωτερικά αλλά εσωτερικά. Εκεί όπου μαζεύεται πολύ σκόνη και είναι δύσκολο να την φτάσουμε.

Αν είστε δύο και πιάσει ο καθένας από τη κάθε πλευρά του κρεβατιού μπορείτε να βάλετε το πάπλωμα μέσα στη παπλωματοθήκη σχετικά εύκολα. Όμως εμείς σας βρήκαμε τον πιο έξυπνο απλό τρόπο που θα μπορείτε από εδώ και στο εξής να κάνετε μόνη σας όλη αυτή τη διαδικασία χωρίς να δυσκολευτείτε καθόλου. Δείτε στο βίντεο πόσο απλό είναι:

Οκτώβριος και ήρθε η ώρα να στρώσουμε τα χειμωνιάτικα χαλιά. Βοηθούν κατά πολύ να μειώσουν το κρύο από το πάτωμα. Στις Σέρρες υπάρχουν αρκετοί επαγγελματίες που αναλαμβάνουν την παραλαβή από το σπίτι σας, τον καθαρισμό και τη φύλαξη τους. Αν τα φροντίσετε εσείς έχουμε τις απαραίτητες συμβουλές παρακάτω:

Ήρθε ο Οκτώβριος και άρχισε να πέφτει η θερμοκρασία. Είναι πλέον απαραίτητο να μαζέψουμε τα καλοκαιρινά και να ετοιμάσουμε τα ρούχα μας μέσα στις ντουλάπες. Πολλά δεν τα φοράμε, πολλά δεν μας κάνουν πια. Σίγουρα με τις δουλειές, τα παιδιά και τις υποχρεώσεις όλη αυτή η διαδικασία μας φαίνεται βουνό! Δεν είναι εύκολη υπόθεση και θέλει υπομονή και οργάνωση. Αν αφιερώσετε κάποιες ώρες ώστε να οργανώσετε έξυπνα την ντουλάπα σας θα είναι πολύ πιο εύκολη η καθημερινότητά σας. Θα βρίσκετε εύκολα ότι ψάχνετε και δεν θα σπαταλάτε χρόνο στο να ψάχνετε μια συγκεκριμένη ζώνη ή μια αγαπημένη μπλούζα. 

Σας έχει τύχει να ξεχάσετε τα κλειδιά σας; Σας έχει τύχει να κλείσει η πόρτα ενώ βρίσκεστε έξω; Για να μην σας ξανασυμβεί βρήκαμε εύκολες λύσεις- κρυψώνες για να έχετε ένα κλειδί σε περίπτωση ανάγκης. Η λύση των παλαιότερων χρόνων να το αφήνουμε κάτω από το χαλάκι της εισόδου δεν είναι πλέον ασφαλές. Δείτε το παρακάτω βίντεο και πάρτε ιδέες.

 

Τα αποτελέσματα βγήκαν και πλέον γνωρίζεις σε ποια πόλη θα πάς φοιτητής/τρια. Μεγάλη η χαρά αλλά ταυτόχρονα υπάρχει και το άγχος για το καινούριο ξεκίνημα. Για την εύρεση σπιτιού σε όλες τις φοιτητούπολεις της χώρας υπάρχουν αρκετές επιλογές.

Υπάρχουν νόμιμα μεσιτικά γραφεία όπου μπορούν να βοηθήσουν τον φοιτητή να βρει την καλύτερη επιλογή για εκείνον.

Τα σπίτια που βρίσκονται στο κέντρο των πόλεων είναι παλαιότερα κτίσματα. Σε κάποιες πόλεις είναι πιο ακριβά το ενοίκιο στο κέντρο σε κάποιες αυτό δεν ισχύει. Οπότε είναι καλό να μην περιορίζουμε την αναζήτηση μόνο σε ένα μέρος της πόλης.

Είναι καλό να ενημερωθούμε για το σπίτι που ενδιαφερόμαστε αν έχει κοντά σούπερ μάρκετ, αν είναι κοντά η στάση του λεωφορείου για τη σχολή, αν είναι ήσυχη γειτονία. Σε μια άγνωστη πόλη όπου δεν υπάρχει κανένας γνωστός μπορεί να μας ενημερώσει ο μεσίτης για όλες αυτές τις πληροφορίες. Σε περίπτωση που έχουμε γνωστό, φίλο ή συγγενή μπορούμε να ζητήσουμε τη βοήθεια του. Επίσης θα πρέπει να ενημερωθούμε εκ των προτέρων και για το ύψος των κοινοχρήστων, των λογαριασμών κοινής ωφέλειας και τη θέρμανση.

Στο σπίτι που μας αρέσει κάνουμε έναν έλεγχο για τυχόν βλάβες και να ενημερώσουμε τον ιδιοκτήτη ώστε να τις διορθώσει και να το παραλάβουμε σε λειτουργική κατάσταση. Αν γίνεται να αποφεύγουμε τα υπόγεια, σοφίτες και πολύ παλιές οικοδομές.

Το ενοίκιο διαμορφώνεται ελεύθερα και μετά που θα συμφωνηθεί  ο φοιτητής ή οι γονείς του υπογράφουν συμβόλαιο μίσθωσης με τον ιδιοκτήτη. Συνήθως ισχύει για 2 ή 3 χρόνια αλλά μπορεί και λιγότερο ή και αορίστου χρόνου. Το ενοίκιο καταχωρείται στο Taxisnet από τον ιδιοκτήτη και το αποδέχεται ο ενοικιαστής.

Χρειάζεται προσοχή αν υπάρχει κάποιος όρος ή κάτι που δεν συμφωνούμε να μην υπογράψουμε. Μπορούμε να συμβουλευτούμε έναν δικηγόρο.

Επίσης προσοχή χρειάζεται και για μεσιτικά γραφεία μαϊμού  όπου ζητούν προκαταβολή. Τα νόμιμα γραφεία λαμβάνουν αμοιβή μετά την υπογραφή του  συμβολαίου.

 

Τέλος, εξετάστε το ενδεχόμενο της  αγοράς μιας κατοικίας, αν αυτό είναι δυνατό. Ίσως να είναι πιο συμφέρουσα επιλογή.

Login Form

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Serrebrity

Διεύθυνση: Ιουστινιανού 8, Σέρρες

Τηλ.: 2321307662
 
KARPOUZAKIS • ART & GRAPHIC DESIGN