Η αρώνια είναι γνωστή για τις πλούσιες φαρμακευτικές της ιδιότητες οι οποίες επιβεβαιώνονται από πολυάριθμες έρευνες. Σύμφωνα με εργασία του Κ. Αναγνωστόπουλου, γεωπόνου του πανεπιστημείου Θεσσαλίας (http://www.science.agrigate.gr/νέες-καλλιέργειες/οι-φαρμακευτικές-ιδιότητες-της-αρώνια-aronia-melanocarpa-του-δημήτρη-αναγνωστόπουλου), από τη διεθνή βιβλιογραφία προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι η αρώνια:

 

- έχει αντιοξειδωτικές ουσίες,

- έχει σημαντικές θρεπτικές ουσίες και αντιφλεγμονώδη δράση, βοηθώντας σημαντικά στην καταπολέμηση των ιώσεων,

- βοηθά στην προστασία του γαστρικού βλεννογόνου ενώ πιθανώς να έχει αντικαρκινική δράση λόγω των ανθοκυανίνων που περιέχει,

- μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των καρδειαγγειακών νοσημάτων και στην αρτηριακή πίεση λόγω της πλούσιας περιεκτικότητάς της σε φλαβονοειδή,

- μειώνει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα και άρα βοηθά στην αντιμετώπιση του διαβήτη,

- έχει ευεργετικές δράσεις στο ήπαρ και τα νεφρά και πιθανή ευεργετική δράση κατά της παγκρεατίτιδας,

 

- βοηθά στην αναστολή του οξειδωτικού στρες που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τη γέννηση διαφόρων νοσημάτων όπως είναι η ελκώδης κολίτιδα και το Alzheimer (http://www.iathiein.gr) και των ελεύθερων ριζών.

Η κατανάλωση των καρπών της αρώνιας πρέπει να γίνεται με προσοχή από ασθενείς με θρομβοφλεβίτιδα και προβλήματα πήξης του αίματος, καθώς η χρήση μεγάλων δόσεων καρπών αρώνιας μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένους δείκτες πήξης του αίματος.

Σε κάθε περίπτωση, η κατανάλωση της αρώνιας με θεραπευτικό σκοπό θα πρέπει να γίνεται μετά από συνεννόηση με τον γιατρό, ο οποίος θα καθορίσει τη δόση της κατανάλωσης και τη διάρκεια της θεραπείας.

 

ΠΗΓΗ: aroniaproducers

 

 

Δοκιμάστε προϊόντα αρώνιας από την εταιρεία ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ με ένα κλικ στο afoivasilakou.gr!

 

 

 

Login Form

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Serrebrity

Διεύθυνση: Ιουστινιανού 8, Σέρρες

Τηλ.: 2321307662
 
KARPOUZAKIS • ART & GRAPHIC DESIGN