ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ;

Η νέα έξυπνη οδοντόβουρτσα μπορεί να καθαρίσει πλήρως τα δόντια σας μέσα σε 10 δευτερόλεπτα! Η Amabrush αφήνει μια ποσότητα οδοντόκρεμας μέσα στο στόμα και έπειτα καθαρίζει. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να την τοποθετήσετε στα δόντια σας.

Η πρώτη ελληνική εφαρμογή για το κινητό και το tablet(android&Ios) για όλους τους ιδιοκτήτες σκύλων.  Μπορείτε να δημιουργήσετε προφίλ για το σκυλάκι σας και να βρείτε άλλα σκυλάκια για γνωριμίες, να βρείτε καταστήματα φιλικά για σκύλους, κτηνίατρους στην περιοχή σας αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Το όνομα του είναι Doggo και μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από το Google play ή το App store.

Επίσημη ιστοσελίδα 

 

 

Όσοι έχουν σκύλο για κατοικίδιο  χρειάζεται να βγαίνουν κάθε μέρα για τις ανάγκες του… Πολλές φορές στη βόλτα συναντάς άλλους ανθρώπους και άλλα κατοικίδια με αποτέλεσμα να συμβαίνουν διάφορα ευτράπελα. Μπορείτε λοιπόν με πολύ απλό τρόπο να δείξετε τι διαθέσεις έχει και αν πρέπει να απομακρυνθούμε ή αν μπορούμε να τον πλησιάσουμε τον σκύλο σας. Αναζητήστε τα λουράκια που αναγράφουν πάνω τις λέξεις «Φιλικός», «Όχι σκύλοι», «Προσοχή» ή ότι άλλο θέλετε να γνωρίζουν εκείνοι που σας προσεγγίζουν.

 

Ένα ρομπότ που πολλές από εμάς θα ήθελαν το έχουν στην κουζίνα τους. Η εταιρία Moley Robotics κατάφερε να μας εντυπωσιάσει με το ρομπότ της και τις δυνατότητες του. Αντιγράφει με λεπτομέρεια τις ενέργειες ενός σεφ δημιουργώντας έτσι μια ποικιλία από νόστιμα πιάτα. Οι συνταγές μπορεί να είναι από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και να καλύπτουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς . Να μην ξεχάσω να προσθέσω ότι στο τέλος το ρομπότ καθαρίζει και τακτοποιεί  τον χώρο.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Μεγάλη Πέμπτη ή Κόκκινη Πέμπτη!! Το έθιμο θέλει τις νοικοκυρές αφού κρεμάσουν έξω κάποιο κόκκινο ρούχο, στη συνέχεια να βάφουν τα αυγά τους κόκκινα.  Γιατί όμως βάφουμε κόκκινα τα αυγά;

Κατά τη χριστιανική παράδοση το βάψιμο των αυγών συμβολίζει την γονιμότητα και την έναρξη νέου κύκλου ζωής, ενώ βάφονται κόκκινα γιατί συμβολίζουν το Αίμα του Χριστού. Κατά μία άλλη εκδοχή, η Παναγία πήρε ένα καλάθι με αυγά και πρόσφερε στους φρουρούς Του Υιού της, παρακαλώντας τους να μην τον βασανίσουν. Όταν τα δάκρυά της έπεσαν πάνω στα αυγά, τότε αυτά βάφτηκαν κόκκινα. Μια ακόμα εκδοχή θέλει τα κόκκινα αυγά να συμβολίζουν τον τάφο του Χριστού που ήταν ερμητικά κλειστός, όπως το περίβλημα του αυγού, ενώ μέσα του έκρυβε τη «Ζωή», αφού από αυτόν βγήκε ο Χριστός και αναστήθηκε.

Τα αυγά βάφονται την Μεγάλη Πέμπτη επειδή είναι η ημέρα του Μυστικού Δείπνου, οπού ο Χριστός πρόσφερε στους μαθητές του άρτο και κρασί ως συμβολισμό για το σώμα και το αίμα Του.

 

 

Πασχαλιά…ένα φυτό σπάνιας ομορφιάς, απόλυτα συνδεδεμένο με τις ημέρες του Πάσχα. Ανθίζει είκοσι με τριάντα μέρες το χρόνο και πάντα κοντά στο Πάσχα. Πιθανότατα εκεί να οφείλεται το όνομα της.

 

Κατά μία άλλη έννοια η πασχαλιά θεωρείτε ευλογημένο φυτό από την Παναγία, επειδή όταν σταύρωσαν τον Χριστό, η Παναγιά στεναχωρημένη και ταλαιπωρημένη καθώς ήταν έκατσε κάτω από ένα δέντρο γεμάτο φύλλα, χωρίς άνθη, όταν αποκοιμήθηκε το δέντρο άρχισε να ρίχνει τα φύλλα του, για να την ζεστάνει. Η Παναγιά όταν ξύπνησε και είδε όλα εκείνα τα φύλλα να την ζεσταίνουν, ευλόγησε το δέντρο λέγοντας «Να είσαι πάντα ευλογημένο και μοσχοβολημένο». Έτσι το δέντρο με την ευλογία της Παναγίας, γέμισε καταπράσινα φύλλα και άνθισε πρώτη φορά και έκτοτε ανθίζει τις ημέρες του Πάσχα

Login Form

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Serrebrity

Διεύθυνση: Ιουστινιανού 8, Σέρρες

Τηλ.: 2321307662
 
KARPOUZAKIS • ART & GRAPHIC DESIGN