Αν ψάχνετε μια συνταγή εύκολη με λίγα υλικά και να αρέσει σε μικρούς και μεγάλους τότε συνεχίστε να διαβάζετε…
Δεν περιέχει αλεύρι, δεν περιέχει ζάχαρη, δεν περιέχει αυγά και όμως είναι πεντανόστιμα!

Υλικά: 4 στήθος κοτόπουλο

         2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο

        Αλάτι, πιπέρι, και όποιο άλλο καρύκευμα προτιμάτε

        1 κολοκυθάκι κομμένο σε φέτες και μετά στη μέση

        3 μεσαίες ντομάτες κομμένες σε φέτες και στη μέση

        2 κίτρινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες

        ½ κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες

        Μοτσαρέλα για το πασπάλισμα

 

Εκτέλεση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 280ο. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μια βάση κοπής και δημιουργήστε 5 σχισμές σε κάθε στήθος προσέχοντας να μην κοπεί εντελώς. Πασπαλίστε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και έπειτα γεμίστε την κάθε σχισμή με το κολοκυθάκι, ντομάτα, πιπεριά και το κρεμμύδι. Από πάνω πασπαλίστε με την μοτσαρέλα. Ψήστε στον φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά ή όσο χρειαστεί ώστε να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.

Δείτε το βίντεο και την συνταγή εδώ.

 

Το βίντεο στο Facebook

Παγωτόψωμο!!

Μια συνταγή εύκολη και γρήγορη για μικρούς και μεγάλους!!

Υλικά : 2 κούπες έτοιμο παγωτό λιωμένο της αρεσκείας σας

          1 ¼ κούπα αλεύρι φαρίνα

         Προαιρετικά: πολύχρωμη τρούφα και σταγόνες σοκολάτας

 

Εκτέλεση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175οC. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε  το λιωμένο παγωτό με τη φαρίνα και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε την τρούφα και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να το μείγμα να είναι ομοιογενές. Έπειτα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι λαδόκολλα και βάζουμε το μείγμα. Το ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά. Μετά το ψήσιμο αφήστε το να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά και έτοιμο για σερβίρισμα!

Δείτε το βίντεο με τη συνταγή

 

Παγωμένες μπουκιές σοκο-μπανάνας.

 

Ένα υγιεινό γλύκισμα για μικρούς και μεγάλους. Για όλες τις ώρες της ημέρας και φυσικά για όσους λατρεύουν τον συνδυασμό σοκολάτας με μπανάνα.

Υλικά:  2 μπανάνες,

           αρκετές οδοντογλυφίδες ή ξυλάκια,

          2 κούπες σταγόνες κουβερτούρας ή κουβερτούρα της επιλογής σας

          1κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας. 

 

 Εκτέλεση:  

 Βγάλτε τη φλούδα από τις μπανάνες και κόψτε μικρές μπουκίτσες σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τοποθετήστε τις οδοντογλυφίδες σε κάθε μπουκιά. Βάλτε τις στην κατάψυξη για περίπου μισή με μία ώρα.

Σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μας μαζί με το λάδι καρύδας και ανακατεύουμε καλά ώστε να είναι λείο.

Βουτάμε τις μπουκίτσες μπανάνας στην κουβερτούρα και τις αφήνουμε στο ταψί με τη λαδόκολλα. Τοποθετείτε ξανά στην κατάψυξη και μόλις παγώσουν είναι έτοιμες για σερβίρισμα. Μπορείτε να τις διατηρήσετε στην κατάψυξη.

 

Μπορείτε προαιρετικά να ρίξετε πάνω στην σοκολάτα τρούφα ,αμύγδαλο τριμμένο, νιφάδες βρώμης ή ότι άλλο προτιμάτε.

Μία άλλη εναλλακτική πρόταση είναι να βάλετε στις μπανάνες φυστικοβούτυρο όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες. 

 

Στους περισσότερους αρέσει η μαγιονέζα…λίγοι όμως ξέρουν πώς να την φτιάξουν μόνοι τους, εύκολα και γρήγορα. Βρήκαμε λοιπόν, μια από τις ευκολότερος συνταγές για μαγιονέζα και σας την παρουσιάζουμε. Δείτε στο βίντεο εδώ, πως ακριβώς την έφτιαξε ο Άκης Πετρετζίκης.

Υλικά

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό

3 φλιτζάνια ζάχαρη

4 φλιτζάνια νερό

2 ξυλάκια κανέλας

150 γρ. αμύγδαλα ή καρύδια, ψιλοκομμένα

κανέλα σε σκόνη για πασπάλισμα 

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, προσέχουμε να μην κάψει, γιατί ο χαλβάς θα μυρίζει έντονα.

Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για 10-12 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Παράλληλα βράζουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη, το νερό και τις κανέλες. Θέλουμε να λιώσει η ζάχαρη και να βγάλει το άρωμα της κανέλας. Αν θέλουμε να βάλουμε σταφίδες, αφαιρούμαι 1-2 κουταλιές από τη ζάχαρη.

Όταν καβουρδιστεί το σιμιγδάλι, τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και ρίχνουμε το καυτό μείγμα ζάχαρης, ανακατεύουμε προσεκτικά γιατί καίει.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαναβάζουμε πάλι επάνω την κατσαρόλα. Ανακατεύουμε, καπακώνουμε και αφήνουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι ο χαλβάς να κοχλάσει και να σωθούν τα υγρά.

Αφαιρούμε τα ξύλα κανέλας και τον τοποθετούμε στο σκεύος που θέλουμε. Αφήνουμε να σταθεί για περίπου 20 λεπτά. Γαρνίρουμε με τους ξηρούς καρπούς και πασπαλίζουμε με κανέλα. Ο χαλβάς σφίγγει καθώς κρυώνει.

 

Αύριο 14 Φλεβάρη, ημέρα των ερωτευμένων. Τι καλύτερο από το να μαγειρέψετε ή ακόμα και να κάνετε μια γλυκιά δημιουργία για το ταίρι σας; Τις περισσότερες φορές το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς. Παρακάτω, ακολουθούν μερικές ιδέες για γλυκές αλλά και αλμύρες δημιουργίες.

 

Login Form

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Serrebrity

Διεύθυνση: Ιουστινιανού 8, Σέρρες

Τηλ.: 2321307662
 
JSN Kido template designed by JoomlaShine.com