"Μου αρέσει να παρατηρώ τα πάντα γύρω μου και ειδικά αυτά που δεν έχουν παρατηρηθεί. Είναι μικρά, καθημερινά πράγματα στην πόλη που ζω. Δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια συλλογή στιγμών, από τη δική μου ματιά με τα δικά μου σημαινόμενα. Κάθε φορά που έχω τον πόθο να πετάξω και δεν έχω που να πάω, αποφασίζω και κάνω μεγαλύτερη τη συλλογή μου. Όλες οι σκέψεις είναι δικές μου ενώ οι ιδέες προέρχονται από τη δράση άλλων δίπλα και γύρω μου. Όσο ζω στις Σέρρες ανακαλύπτω και όσα ζω στις Σέρρες σας τα αποκαλύπτω". 

 

Οργανώνοντας μια ομάδα, χρειάζεται να λάβουμε υπόψη ότι η ανομοιογένεια επιφέρει ένα σύνολο που αποτελείται από άτομα με διαφορετικές καταβολές. Προϋπόθεση της διαδικασίας είναι η προσέγγιση του διδύμου ανομοιογένεια – διαφορετικότητα και η διαχείρισή του υπό το πρίσμα μιας δυναμικής συμπληρωματικότητας.

 

Στόχος της ομάδας «Παρακρούστες» είναι να ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να βοηθήσουν ανήλικους παραβάτες μέσα από τη μουσική πράξη και να ενταχθούν σε ένα σύνολο. Η διαφορετική αυτή ομάδα δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2016 από άτομα με ενδιαφέρον στη μουσική, όσο και στη στήριξη της αρχικής ιδέας της Επιμελήτριας Ανηλίκων Ν. Σερρών κας Ελένης Χατζηβασιλείου, ότι αυτή καθεαυτή η μουσική πράξη μπορεί να λειτουργήσει ως τρόπος επίλυση των συγκρούσεων ανήλικων παραβατών, ώστε καθένας να νιώθει ασφαλής.

Ακόμη και η επιλογή του ονόματος της ομάδας δεν είναι και τόσο τυχαία.

Παράβαση και κρουστά, συνέθεσαν τη λέξη «Παρακρούστες». Η μουσική τους είναι πρωτόγονη, όχι απαραίτητα ορθή, ούτε εκτελεσμένη τέλεια, αλλά αφήνονται να εκφραστούν ελεύθερα μέσα από κάθε είδους κρουστών οργάνων, ακόμη και αυτοσχέδια.

 

Η κα Τάνια Δημητρακοπούλου, μέλος της ομάδας κρουστών «Παρακρούστες» καταθέτει την άποψή της: “Με γνώμονα την πίστη ότι ο ανήλικος παραβάτης δε γεννιέται, αλλά γίνεται, την πεποίθηση πως κάθε ανήλικος παραβάτης έχει ανάγκη να νιώθει ότι ανήκει κάπου, ισότιμο μέλος μιας ομάδας και σε συνδυασμό με την αγάπη των συμμετεχόντων για τη μουσική, δημιουργήθηκαν οι "Παρακρούστες", μία μουσική ομάδα κρουστών.
Με έκδηλη την ανάγκη για συνεχή διαμόρφωση, εξέλιξη και μεταλλαγή της καθημερινότητας σε θετική δράση, άτομα που υπηρετούν στο χώρο της Δικαιοσύνης, εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες του χώρου της υγείας και της ψυχικής υγείας, δικηγόροι, με οργανώτρια-συντονίστρια και σημαιοφόρο της ομάδας την Επιμελήτρια Ανηλίκων του Νομού Σερρών, συμπράττουν χτυπώντας ρυθμικά και δυνατά κρουστά. 
Με την επιμέλεια και φροντίδα της Επιμελήτριας Ανηλίκων σταδιακά συμμετέχουν στην ομάδα ανήλικοι παραβάτες με σκοπό την ένταξή τους σε αυτή, ικανοποιώντας την ανάγκη του «ανήκειν». 
Με υπομονή και επιμονή, συντονίζει μουσικά την ομάδα, εξαιρετικός καθηγητής μουσικής και drummer. Πιστεύοντας στη δύναμη της μουσικής και χτυπώντας δυνατά, συντονισμένα και τώρα πλέον ρυθμικά τα κρουστά μας, διασκεδάζουμε και καταφέρνουμε να χαμογελάμε όλοι με υπόδηλη την ορμή για δράση.” 

Προσωπικά, σας καταθέτω ότι με τις νότες δεν τα πάω καλά, αλλά σημασία έχει ότι αυτή η μουσική του δρόμου, λειτουργεί και σε μένα ψυχοθεραπευτικά. 

 

Περισσότερες πληροφορίες: facebook «Παρακρούστες» 

τηλ. της Επιμελήτριας Ανηλίκων Ν. Σερρών 23210 56591

 

Login Form

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Serrebrity

Διεύθυνση: Ιουστινιανού 8, Σέρρες

Τηλ.: 2321307662
 
KARPOUZAKIS • ART & GRAPHIC DESIGN