Μου αρέσει να παρατηρώ τα πάντα γύρω μου και ειδικά αυτά που δεν έχουν παρατηρηθεί. Είναι μικρά, καθημερινά πράγματα στην πόλη που ζω. Δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια συλλογή στιγμών, από τη δική μου ματιά με τα δικά μου σημαινόμενα. Κάθε φορά που έχω τον πόθο να πετάξω και δεν έχω που να πάω, αποφασίζω και κάνω μεγαλύτερη τη συλλογή μου. Όλες οι σκέψεις είναι δικές μου ενώ οι ιδέες προέρχονται από τη δράση άλλων δίπλα και γύρω μου. Όσο ζω στις Σέρρες ανακαλύπτω και όσα ζω στις Σέρρες σας τα αποκαλύπτω. 

 

Η μεγάλη προσδοκία το καλοκαιριού δεν είναι άλλη από τις μέρες των διακοπών. Στροβιλίζει το μυαλό μας η σκέψη της «απόδρασης» με μια αναμονή που κρατάει ένα χρόνο περίπου και προσδοκούμε να μας δώσει τη φόρτιση για τον επόμενο χρόνο. Διακοπές σημαίνει παύση, κενό, διακοπή απ’ ότι κάνεις.  Κι όσο μεγαλώνουμε τόσο μικραίνουν οι διακοπές μας. Κι όσο χανόμαστε καθημερινά σε ένα κυνήγι υποχρεώσεων, τόσο δυσκολευόμαστε να πάμε διακοπές.

 

Κι αν έχεις και παιδιά, τότε ξεχνάς τα ανέμελα καλοκαίρια με το σακίδιο στην πλάτη και το εισιτήριο για κατάστρωμα στο πλοίο. Γίνεσαι αυτή που φωνάζει στην παραλία «μην κάθεσαι στον ήλιο αγόρι μου», «φόρα καπέλο», «έλα να σου βάλω αντηλιακό» και για δύο ώρες στην παραλία κουβαλάς πέντε τσάντες και το μισό σούπερ μάρκετ σε προμήθειες –γιατί ως γνωστόν η θάλασσα ανοίγει την όρεξη- και το βράδυ στη βόλτα γεμίζεις τη μεγάλη σου τσάντα απαραιτήτως με αντικουνουπικό, κρέμα για μετά το τσίμπημα και από μια ζακέτα μη φυσήξει κανένα βοριαδάκι και κρυώσουν τα παιδιά. Ουφ! Διακοπές είναι αυτές;

Όχι βέβαια! Μπορείς μέσα στις τσάντες με τα κουβαδάκια και τις πετσέτες θαλάσσης να έχεις κάτι που θα σε κάνει να ‘διακόψεις’ κάθε επαφή με τους γύρω σου. Ένα βιβλίο. Ναι! Κι όμως μ’ ένα βιβλίο το καλοκαίρι, σε μια παραλία, κάτω από τα αρμυρίκια, σε μια ομπρέλα, σε μια σκιά, μπορείς να βρεις τη χαλάρωση και την εσωτερική σου γαλήνη. Πάρε μαζί σου κάτι που σου ταιριάζει, ότι αγαπάς να διαβάζεις και δε βρήκες το χρόνο.

 

Ας είναι και κάτι ανάλαφρο, κάτι που θα σε κάνει να γελάσεις, να ταυτιστείς και να πεις: «Μα αυτή η Μανανεδάκη ζει την ‘τρέλα’ της ιντερνετικής Ελληνίδας μάνας;» Μάνα είναι κι αυτή, κάτι θα ξέρει, είναι και Σερραία, γράφει και σε αργκό, μια χαρά για το νωχελικό καλοκαιρινό μεσημέρι μου. Είτε σε παραλία, είτε σε μπαλκόνι. Καλοκαίρι είναι παντού.

 

«Του Google η μάνα…» πήγε παραλία μαζί μου και ταίριαξε απόλυτα με τα θαλασσοβρεγμένα μαλλιά μου και …. τις σαγιονάρες μου J

 

*Εσύ πήρες βιβλίο; Στείλε τη δική σου καλοκαιρινή βιβλιοπρόταση με φωτογραφία στo  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

Login Form

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Serrebrity

Διεύθυνση: Ιουστινιανού 8, Σέρρες

Τηλ.: 2321307662
 
KARPOUZAKIS • ART & GRAPHIC DESIGN