Μου αρέσει να παρατηρώ τα πάντα γύρω μου και ειδικά αυτά που δεν έχουν παρατηρηθεί. Είναι μικρά, καθημερινά πράγματα στην πόλη που ζω. Δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια συλλογή στιγμών, από τη δική μου ματιά με τα δικά μου σημαινόμενα. Κάθε φορά που έχω τον πόθο να πετάξω και δεν έχω που να πάω, αποφασίζω και κάνω μεγαλύτερη τη συλλογή μου. Όλες οι σκέψεις είναι δικές μου ενώ οι ιδέες προέρχονται από τη δράση άλλων δίπλα και γύρω μου. Όσο ζω στις Σέρρες ανακαλύπτω και όσα ζω στις Σέρρες σας τα αποκαλύπτω. 

 

Τα απογεύματα του καλοκαιριού, είναι μια καλή ευκαιρία να επισκεφτείς φίλους σε χωριό. Εκτός του ότι αποφεύγεις τη ζέστη της πόλης, η αυλή με τις γλάστρες, τα δέντρα, το καφεδάκι, δίνουν ραντεβού με την καλή παρέα μέχρι να «βγει» το φεγγάρι. Και κάπως έτσι, μ’ αυτές τις σκέψεις, βρέθηκα στην αυλή της φίλης μου. Ξεκινήσαμε με ελληνικό καφέ. Η συνέχεια ήταν αποκάλυψη. Γλυκό κουταλιού; Τι άλλο θα μπορούσε να συνοδεύσει καλύτερα το παραδοσιακό καφεδάκι. Έμοιαζε με βύσσινο. Αλλά η γεύση του ήταν ιδιαίτερη, τραγανή και αφήνοντας μια γλυκόξινη αίσθηση στο τέλος. Γλυκό κουταλιού αρώνια. Από τη Serres Superfood. Η αρώνια ή «βατόμουρο της νιότης», ως γλυκό κουταλιού παρασκευάζεται με τον καρπό της αρώνιας περιέχει αρκετά θρεπτικά συστατικά, αντιοξειδωτικά και λίγες θερμίδες.

 


Η πρώτη καλλιέργεια αρώνιας στην Ελλάδα ξεκίνησε στο χωρίο Παραπόταμος του νομού Σερρών. Σήμερα η οικογένεια Βασιλάκου, εκτείνει τη φυτεία της σε μια έκταση τεσσάρων στρεμμάτων έξω από το Νεοχώρι Σερρών, πληρώντας τις προδιαγραφές βιολογικής καλλιέργειας. Θα βρείτε κι άλλα προϊόντα της οικοτεχνείας, όπως σπιτική μαρμελάδα από αρώνια με φρουκτόζη, χυμό και Αποξηραμένα φύλλα αρώνιας για τσάι. Δεν ξέρω αν η αρώνια είναι υπερτροφή, σίγουρα όμως είναι υπέροχη επιλογή.

 

Δοκιμάστε επίσης την μαρμελάδα αρώνιας... υπέροχη γεύση και ότι καλύτερο για το ξεκίνημα της ημέρας!!!

 

 


Βρείτε πληροφορίες στο site http://www.afoivasilakou.gr/serresuperfood.htm και στο περίπτερό της οικογένειας Βασιλάκου στην έκθεση SEREXPO!

Login Form

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Serrebrity

Διεύθυνση: Ιουστινιανού 8, Σέρρες

Τηλ.: 2321307662
 
KARPOUZAKIS • ART & GRAPHIC DESIGN