Το κόλλημα με το Survivor το φάγαμε όλοι. Μικροί μεγάλοι. Κι όσοι δεν το ομολογούν δημόσια, βάλτε τους να σας ορκιστούν. Στον Άγιο Δομίνικο θα ορκιστούν, να είστε σίγουροι.

Εντάξει, το ομολογώ. Δεν διοργανώνω βραδιές ποίησης τα βράδια, ούτε βγαίνω με φίλες σε wine bar να χαλαρώσουμε. Οι λόγοι προφανείς: το 24ωρο είναι τόσο πιεστικό που τα αγωνίσματα στο Survivor μου φαίνονται πανεύκολα. Μέσα στη μέρα πρέπει να ισορροπήσω σε δεκάποντες γόβες στο γραφείο, με χαμόγελο και θετική διάθεση, γιατί τι φταίει ο άλλος να βλέπει σκυθρωπά πρόσωπα, ούτε ενδιαφέρει κανέναν αν εσύ το προηγούμενο βράδυ ξενύχτησες επειδή το παιδί σου είχε πυρετό.

 

Με το που τελειώνει το οκτάωρο που μπορεί εύκολα να γίνει δεκάωρο με λίγη “καλή” τύχη, ξεκινάει άλλο «αγώνισμα» δρόμου…Βουρ για το σπίτι και το συμμάζεμα που πρέπει να γίνει σε 2-3 λεπτά γιατί ο χρόνος μετράει στα αγωνίσματα και κάποιος νομίζω ότι με χρονομετραεί. Η κουζίνα είναι το πιο δύσκολο αγώνισμα αφού ξεκινάω με μια κατσαρόλα και βρίσκομαι με τηγάνια, χύτρες και ταψιά, διότι μονίμως κάποιος πεινάει και δεν θέλει να φάει ούτε το χθεσινό, ούτε το σημερινό φαγητό. «Φτιάξε στο παιδί κάτι άλλο να φάει και γρήγορα», έρχεται η διαταγή έσωθεν, γιατί πρέπει να προλάβει την προπόνηση του που είναι σε τρεις ώρες! Αντίρρηση σε κανόνες παιχνιδιού δε φέρνεις, γιατί αυτή είναι η δουλειά της μαμάς - μετά την κανονική δουλειά- και γιατί σαν τη μαγειρική της μαμάς δεν έχει, που πάντα πρέπει να έχει plan Β και γρήγορες λύσεις. Μην τυχόν και μας πουν οι οικογενειακοί θεσμοί ότι δεν έχουμε τακτική και οργάνωση! Το βασικό είναι να τελειώσεις γρήγορα με τα άπλυτα στο νεροχύτη για να προλάβεις όσο λείπουν από το σπίτι - καμιά ωρίτσα δηλαδή- να σφουγγαρίσεις γιατί «πάλι χάλια τα έκανες στην κουζίνα». Κάθε μέρα κουβά με νερό φίλες μαχήτριες. Σιγά το αγώνισμα. Και κει που λες «εντάξει είμαι σε καλό δρόμο, τελειώνω σε λίγο», θυμάσαι ότι δε σιδέρωσες και έχει πάει ήδη δέκα.

Άντε, έλα, κάθισε να δούμε Survivor», φωνάζει ο μπαμπάς, «συνέχεια στην κουζίνα είσαι». Τουλάχιστον το πρόσεξε, σκέφτομαι αλλά είμαι τόσο κουρασμένη που όταν μου μιλούν δεν απαντάω. Κουνάω μόνο καταφατικά το κεφάλι μου.

Μαχητές ή διάσημοι είναι το δίλλημα που θα απασχολήσει την οικογένεια τις βραδινές ώρες. Από την αρχή με τους μαχητές, εγώ τους το ξεκαθάρισα. Μια απλή, καθημερινή μαχήτρια νομίζω πως είμαι κι εγώ, όπως όλες οι μανούλες,  που με ένα συνεχόμενο πεντάωρο ύπνου είναι ευτυχισμένες. Εξάλλου διάσημη μαχήτρια δεν πρόκειται να γίνω ποτέ.

Μπαίνω στο twitter να μάθω για την πορεία της αξιολόγησης και πάλι σε hastags #survivorGR πέφτω. Σκρολλάρω στο timeline και σκέφτομαι πώς να είναι άραγε στον Άγιο Δομίνικο. Έστω και σε ελεγχόμενη παραλία. Με καρύδες. Και κοτσιδάκια. Κυρίως ξυπόλυτη. Ασυναίσθητα κάνω σχέδια για το καλοκαίρι. Τούζλα σκέφτομαι. Και πολύ σου είναι. Με τον ίδιο κόσμο και τις γνωστές «εξωτικές» παραλίες.

Τι έχεις και δε μιλάς, έχεις κάτι;» με ρωτάει ο σύζυγος

Όχι» απαντώ, «απλά στενοχωριέμαι που χάνουν οι μαχητές». Και που δεν πρόλαβα να σιδερώσω βασικά.

Ε, καλά ένα παιχνίδι είναι.»

Αν μπορούσα θα πήγαινα κι εγώ», μου ξεφεύγει δυνατά.

Χαχαχαχ, μονίμως νηστική θα έμενες».

Κι εσείς επίσης, λέω από μέσα μου με ένα αινιγματικό χαμόγελο τύπου διάσημης Μόνα Λίζας.

 

 

Login Form

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Serrebrity

Διεύθυνση: Ιουστινιανού 8, Σέρρες

Τηλ.: 2321307662
 
KARPOUZAKIS • ART & GRAPHIC DESIGN