« Μου αρέσει να παρατηρώ τα πάντα γύρω μου και ειδικά αυτά που δεν έχουν παρατηρηθεί. Είναι μικρά, καθημερινά πράγματα στην πόλη που ζω. Δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια συλλογή στιγμών, από τη δική μου ματιά με τα δικά μου σημαινόμενα . Κάθε φορά που έχω τον πόθο να πετάξω και δεν έχω που να πάω , αποφασίζω και κάνω μεγαλύτερη τη συλλογή μου. Όλες οι σκέψεις είναι δικές μου ενώ οι ιδέες προέρχονται από τη δράση άλλων δίπλα και γύρω μου . Όσο ζω στις Σέρρες ανακαλύπτω και όσα ζω στις Σέρρες σας τα αποκαλύπτω ". 

 

 

Ball d'enfants, θα πει κυριολεκτικά ο χορός των παιδιών.

Ομολογώ ότι δε γνώριζα τον ελληνιστί όρο “Μπαλνταφάν” πριν λίγα χρόνια. Σε άλλα μέρη της Ελλάδας αποκαλείται αποκριάτικος χορός, μασκέ πάρτυ, χορός μεταμφιεσμένων.

 

Μπαλνταφάν στα Σέρρας και σε όλη τη Β. Ελλάδα, είναι η “αποκριάτικη χοροεσπερίδα δια μαθητάς δημοτικών σχολείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης”. Αποτελεί την κορυφαία στιγμή όχι μόνο των Αποκριών, αλλά και της χρονιάς για μαθητές έως 12 χρονών, τους αποκαλούμενους και ως «καρναβαλάκια» και τυπική αγγαρεία για τους γονείς αυτών.

Δεν ξέρω τι λέει ο ορισμός της γνωστής μηχανής αναζήτησης -κοινώς Google- αλλά το Μπαλντφάν αγγαρεία δεν είναι! Τα τελευταία έξι χρόνια δε, το μεγαλύτερο και καλύτερο Μπαλνταφάν με διαφορά, διοργανώνει ο Σύλλογος “Σερραίες Μανούλες”. Με ευφάνταστες στολές και με πολύ κέφι, μικροί και μεγάλοι αναμένουμε να δοθεί το σύνθημα “Ξεφαντώστε και Ξε-δώστε” για να διασκεδάσουμε με την ψυχή μας. Κάθε χρόνο και μια διαφορετική θεματική βραδιά μας προ(σ)καλεί να συμμετάσχουμε και να μεταμορφωθούμε.

Ωραία μέχρι εδώ. Έχουμε το θέμα “Πριγκίπισες και Ήρωες”. Εντάξει, το θέμα δε μας περιορίζει. Επιλογές υπάρχουν. Μας λείπει η στολή. Αλλά έχουμε φαντασία. Οπότε όλο και κάτι θα σκαρφιστούμε, θα εμπνευστούμε, θα δημιουργήσουμε. Ανοίγουμε την ντουλάπα μας και συνδυάζουμε: Καρό πουκαμισάκι, τζιν, ένα γιλέκο και καπέλο, έτοιμη η Καουμπόισσα. Μια σατέν ρόμπα, μια περούκα, δυο ξυλάκια και σκιστά ματάκια, έτοιμη και η Κινεζούλα. Λες να γίνω Super Woman για μια μέρα; Στις 11 Φλεβάρη μπορώ! Προς το παρόν φοράω την ποδιά μου, ανακατεύω το φαγητό με την κουτάλα, απλώνω τα ρούχα, με το άλλο χέρι βάζω ηλεκτρική, ετοιμάζομαι για το πρωινό ξύπνημα στις έξι και σκέφτομαι: Κάθε μέρα Super Woman είμαι. Μήπως να ντυθώ Υπηρέτρια ή θα είμαι εκτός θέματος;

 

 

Login Form

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Serrebrity

Διεύθυνση: Ιουστινιανού 8, Σέρρες

Τηλ.: 2321307662
 
KARPOUZAKIS • ART & GRAPHIC DESIGN