"Μου αρέσει να παρατηρώ τα πάντα γύρω μου και ειδικά αυτά που δεν έχουν παρατηρηθεί. Είναι μικρά, καθημερινά πράγματα στην πόλη που ζω. Δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια συλλογή στιγμών, από τη δική μου ματιά με τα δικά μου σημαινόμενα. Κάθε φορά που έχω τον πόθο να πετάξω και δεν έχω που να πάω, αποφασίζω και κάνω μεγαλύτερη τη συλλογή μου. Όλες οι σκέψεις είναι δικές μου ενώ οι ιδέες προέρχονται από τη δράση άλλων δίπλα και γύρω μου. Όσο ζω στις Σέρρες ανακαλύπτω και όσα ζω στις Σέρρες σας τα αποκαλύπτω". 

Για άλλοι μια χρονιά διακρίθηκαν οι μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών κατακτώντας την πρωτιά. Οι μικροί κινηματογραφιστές του 13ου δημοτικού σχολείου Σερρών και το κινηματογραφικό τους εργαστήρι εδώ και τέσσερα χρόνια έχουν δημιουργήσει ένα μικρό θαύμα. Οι ταινίες τους σε όποιο φεστιβάλ και να συμμετέχουν βραβεύονται.

 

Στον 4ο πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό «Λέμε όχι στον σχολικό εκφοβισμό» καλύτερο βίντεο αναδείχθηκε της ομάδας «Κινηματογραφιστές Από Κούνια» του 13ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών το οποίο επιβραβεύτηκε με έναν πλήρη εξοπλισμό «Ψηφιακής Τάξης» για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών, χορηγία της Samsung.

Στη διάρκεια της τελετής απονεμήθηκαν τα βραβεία στις ομάδες που δημιούργησαν τα καλύτερα πρωτότυπα βίντεο και παρουσιάσεις με τον τρόπο που οι ίδιες αντιλαμβάνονται τις αξίες της διαφορετικότητας, της ισότητας των ευκαιριών, της κοινωνικές ένταξης και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών.
Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος συνολικά 1.068 μαθητές από 126 σχολεία από ολόκληρη την Ελλάδα, έχοντας την υποστήριξη 159 εκπαιδευτικών. Οι εργασίες των μαθητών, που είχαν τη μορφή βίντεο ή παρουσίασης, έφτασαν συνολικά τις 279. Μέσα από τον διαγωνισμό οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν γι’ αυτό το επίκαιρο θέμα και να εκφραστούν δημιουργικά, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό.

Η ταινία των μαθητών και εκπαιδευτικών του 13ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών ξεχώρισε και βρέθηκε στην κορυφή κάνοντας εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και όλη τη μαθητική κοινότητα περήφανους για πολλοστή φορά. Μακάρι τέτοιες προσπάθειες να βρίσκουν μιμητές σε όλες τις σχολικές μονάδες.

 

Δείτε το βραβευμένο βίντεο με τίτλο «Κάνε το καλό και ρίχτο στο κινητό» εδώ

 

 

 

Login Form

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Serrebrity

Διεύθυνση: Ιουστινιανού 8, Σέρρες

Τηλ.: 2321307662
 
KARPOUZAKIS • ART & GRAPHIC DESIGN