Vasilikh

 

 

 

Πρώτο κουδούνι της χρονιάς. Τα παιδιά χαίρονται που θα ξαναβρούν τους φίλους τους, οι γονείς χαίρονται που θα μπουν σε πρόγραμμα και το δίδυμο σχολείο-οικογένεια θα προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα, άλλες τάξεις, άλλοι δάσκαλοι, άλλες δραστηριότητες.
Τα μεγαλύτερα παιδιά όμως, οι σημερινοί έφηβοι, περνούν το κατώφλι του σχολείου μετρώντας αντίστροφα προς την έξοδο από αυτό. Δεν έχουν την ίδια αγωνία για την πρώτη μέρα, αλλά αγωνιούν για την τελευταία. Στις ηλικίες 15-18, σε μια κρίσιμη περίοδο της ζωής τους, οι έφηβοι έχοντας μικρή γνώση του εαυτού τους και του κόσμου, καλούνται να κάνουν σχέδια και επιλογές για το μέλλον τους. Επιλογές που θα έπρεπε να γίνονται με βάση τις κλήσεις και τα ενδιαφέρονται του κάθε παιδιού, ξεχωριστά ως μοναδική προσωπικότητα και όχι τσουβαλιάζοντας τη γνώση σε 4-5 μαθήματα επιλογής, που στην ουσία δεν είναι επιλογή, αλλά υποχρέωση.

 

 

 

Παρασκευή σήμερα. Υπό άλλες συνθήκες θα ήταν μια συνηθισμένη Παρασκευή, τελευταία μέρα εργασίας για τους περισσότερους και η αρχή ενός χαλαρωτικού Σαββατοκύριακου.

Δεν είναι όμως. Σήμερα έχουμε Black Friday. Το λένε παντού. Σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, σε αφίσες, σε κάθε μαγαζί. Κι όλα αυτά σε μαύρο φόντο. Μια μέρα που μπορεί να σε φοβίσει κιόλας. Έχουμε την Παρασκευή και 13, όπου όλο και κάποιες προφυλάξεις παίρνεις –αποφεύγεις τις μαύρες γάτες ας πούμε- έχουμε και τη Black Friday αλλά δεν ξέρουμε πώς να προφυλαχτούμε!

 

 

  1. Ξυπνάω μόνη το πρωί και απολαμβάνω τον καφέ μου πριν τη δουλειά.
  2. Δε φωνάζω «Ξυπνήστε αργήσαμε!». Τα κουδούνια και τα ρολόγια είναι ανενεργά.
  3. Δεν ετοιμάζω κολατσιό και δεκατιανό.
  4. Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει το πρόγραμμά του.
  5. Τα μεσημέρια τρώμε όλοι μαζί. Κανείς δεν λείπει από το τραπέζι.
  6. Μπορεί να φάμε και αργά το μεσημέρι, κανείς δεν βιάζεται να φάει.
  7. Απολαμβάνω τον μεσημεριανό ύπνο μετά τη δουλειά. Σαν τη σιέστα δεν έχει!
  8. Τα απογεύματα είναι μεγάλα και φωτεινά.

O brand Ambassador (πρεσβευτής μάρκας) προωθεί συχνά προϊόντα ή υπηρεσίες μιας εταιρείας σε ιστότοπους κοινωνικών μέσων όπως το Facebook  το Twitter, το Instagram, σε ένα blog ή μέσω άλλων διαδικτυακών καναλιών όπως το You Tube.

 

 

Το κόλλημα με το Survivor το φάγαμε όλοι. Μικροί μεγάλοι. Κι όσοι δεν το ομολογούν δημόσια, βάλτε τους να σας ορκιστούν. Στον Άγιο Δομίνικο θα ορκιστούν, να είστε σίγουροι.

Εντάξει, το ομολογώ. Δεν διοργανώνω βραδιές ποίησης τα βράδια, ούτε βγαίνω με φίλες σε wine bar να χαλαρώσουμε. Οι λόγοι προφανείς: το 24ωρο είναι τόσο πιεστικό που τα αγωνίσματα στο Survivor μου φαίνονται πανεύκολα. Μέσα στη μέρα πρέπει να ισορροπήσω σε δεκάποντες γόβες στο γραφείο, με χαμόγελο και θετική διάθεση, γιατί τι φταίει ο άλλος να βλέπει σκυθρωπά πρόσωπα, ούτε ενδιαφέρει κανέναν αν εσύ το προηγούμενο βράδυ ξενύχτησες επειδή το παιδί σου είχε πυρετό.

 

 

« Μου αρέσει να παρατηρώ τα πάντα γύρω μου και ειδικά αυτά που δεν έχουν παρατηρηθεί. Είναι μικρά, καθημερινά πράγματα στην πόλη που ζω. Δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια συλλογή στιγμών, από τη δική μου ματιά με τα δικά μου σημαινόμενα . Κάθε φορά που έχω τον πόθο να πετάξω και δεν έχω που να πάω , αποφασίζω και κάνω μεγαλύτερη τη συλλογή μου. Όλες οι σκέψεις είναι δικές μου ενώ οι ιδέες προέρχονται από τη δράση άλλων δίπλα και γύρω μου . Όσο ζω στις Σέρρες ανακαλύπτω και όσα ζω στις Σέρρες σας τα αποκαλύπτω ". 

 

 

Ball d'enfants, θα πει κυριολεκτικά ο χορός των παιδιών.

Ομολογώ ότι δε γνώριζα τον ελληνιστί όρο “Μπαλνταφάν” πριν λίγα χρόνια. Σε άλλα μέρη της Ελλάδας αποκαλείται αποκριάτικος χορός, μασκέ πάρτυ, χορός μεταμφιεσμένων.

 

 

 

"Μου αρέσει να παρατηρώ τα πάντα γύρω μου και ειδικά αυτά που δεν έχουν παρατηρηθεί. Είναι μικρά, καθημερινά πράγματα στην πόλη που ζω. Δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια συλλογή στιγμών, από τη δική μου ματιά με τα δικά μου σημαινόμενα. Κάθε φορά που έχω τον πόθο να πετάξω και δεν έχω που να πάω, αποφασίζω και κάνω μεγαλύτερη τη συλλογή μου. Όλες οι σκέψεις είναι δικές μου ενώ οι ιδέες προέρχονται από τη δράση άλλων δίπλα και γύρω μου. Όσο ζω στις Σέρρες ανακαλύπτω και όσα ζω στις Σέρρες σας τα αποκαλύπτω". 

 

 

Λευκό έπεσε παντού. Σε όλη τη χώρα για δεύτερη μέρα, το χιόνι κυριαρχεί. Έγινε το νούμερο ένα αγαπημένο φαινόμενο στα social media. Facebook, Instagram, Twitter, παντού φωτογραφίες από χιονισμένα τοπία, ανθρώπους στο χιόνι, παιδιά ξαπλωμένα σε «λευκό σεντόνι», λογής χιονάνθρωποι να ποζάρουν στυλάτοι. Το λευκό φαινόμενο πιστεύω ότι ξεπέρασε σε νούμερα τις φωτογραφίες από παραλίες. Εύκολο να το εξηγήσεις. Δε χρειάζεται να πας να συναντήσεις το χιόνι, σε βρίσκει αυτό. Έρχεται στην πόρτα σου, στο μπαλκόνι σου, σκεπάζει το αυτοκίνητό σου, σε συνοδεύει στη δουλειά. Αποτελεί τέλειο καμβά για selfies και ευκαιρία για παιχνίδια, περιπάτους και αγκαλιές.

Login Form

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Serrebrity

Διεύθυνση: Ιουστινιανού 8, Σέρρες

Τηλ.: 2321307662
 
KARPOUZAKIS • ART & GRAPHIC DESIGN